Mesajul lui Mihăiță Neșu după moartea lui Daniel Prodan

daniel prodan si mihai nesu

Foștii steliști Daniel Prodan și Mihai Neșu nu s-au întâlnit de multe ori în carieră, însă momentele petrecute împreună i-au rămas în memorie celui din urmă.

„Nu m-am întâlnit de multe ori cu el, doar în cadrul echipei naţionale şi ultima dată la evenimentul organizat pentru mine la Sala Polivalentă, dar când zic DANIEL PRODAN eu zic bucurie, veselie, curaj, loialitate şi dragoste faţă de familie, colegi şi prieteni. Eu aşa l-am cunoscut. De fiecare dată era cel care ne încuraja cel mai tare, ne îmbărbăta, ne ajuta să avem încrederea necesară înainte de meciuri şi la înfrângeri era primul care era lângă noi. Îţi multumesc !!! Sincere condoleanţe familiei. Dumnezeu să te odihnească în pace!”, a scris Neşu pe o rețea de socializare.

Daniel Prodan a murit miercuri, 16 noiembrie, în urma unui infarct. Fostul fotbalist avea doar 44 de ani. Didi Prodan a făcut parte din ”Generația de Aur” a fotbalului românesc, fiind titular în toate meciurile disputate de naționala țării noastre la mondialul din 1994.

Prodan a început fotbalul la Olimpia Satu Mare, apoi a fost transferat la Steaua. A stat în Ghencea din 1993 până în 1997, anul în care a prins un transfer la Atletico Madrid, în Spania, apoi la Glasgow Rangers, în Scoția. Spre final de carieră, Prodan s-a reîntors la Steaua, dar apoi a jucat și pentru Rocar, FC Național, Messina și din nou pentru FC Național.

Mihai Neșu (33 de ani) a jucat la Steaua între 2001 și 20008, și apoi la FC Utrecht. În 2008, anul în care s-a transferat la echipa olandeză, a fost desemnat drept cel mai bun fundaș stânga din prima liga din Olanda.

Cariera sportivă a lui Mihai Neșu a luat sfârșit la 10 mai 2011, când fotbalistul s-a accidentat grav la un antrenament. Diagnosticat cu ruptură de vertebră cervicală, Neșu nu putea să se miște de la gât în jos. În anii ce au urmat, Mihai a urmat cu determinare un greu program de recuperare, la capătul căruia a reușit să recâștige, parțial, mobilitatea brațelor. Fostul stelist a înființat și o fundație menită să îi ajute pe copii români cu dizabilități.

Foto: Victor van Werkhooven

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.