Mesajul lui Liviu Dragnea pentru români de Anul Nou

liviu dragnea codul de procedură penală
Foto: Pagina de Facebook Liviu Dragnea

Liderul PSD Liviu Dragnea le-a transmis românilor un mesaj de Anul Nou.

„2017 a fost mai puțin liniștit decât am sperat. Dar, dacă dăm la o parte zgomotul politic, vedem un an cu realizări fără precedent. #România a înregistrat cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană. Măsurile din programul de guvernare au dus la creșterea veniturilor populației”, a scris pe Facebook președintele Camerei Deputaților.

„Parlamentul a reușit să dezbată și să îndrepte o parte importantă a legilor Justiției. Întreaga societate a fost parte a acestui proces. Dincolo de lupta politică și de excesele ei, rămân faptele. România a făcut pași înainte și vă asigur că în 2018 va grăbi pasul. În 2017 românii au trăit mai bine ca în 2016, iar în 2018 vor trăi mai bine ca în 2017. Asta este grija și obligația guvernării noastre”, a mai afirmat liderul PSD.

„Vreau să sărbătorim Centenarul Marii #Uniri prin #bunăstare, #unitate și #dreptate. Vă doresc tuturor un An Nou fericit, cu multă sănătate și împliniri! La mulți ani!”, și-a încheiat el mesajul.

Liviu Dragnea, acuzat de fraudă cu fonduri europene

Liderul social-democrat Liviu Dragnea este acuzat de procurorii DNA de constituirea unui grup infracțional organizat, de obținerea pe nedrept a unor fonduri europene și de abuz în serviciu. De asemenea, procurorii DNA arată că Dragnea este cel care controlează firma Tel Drum.

Concret, Liviu Dragnea, președintele Consiliului Județean Teleorman la data faptelor, este acuzat de:

– constituirea unui grup infracțional organizat,
– două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
– două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul;

Potrivit DNA, suspectul Liviu Nicolae Dragnea, președinte al Consiliului Județean Teleorman la acea dată, a inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent și din care au făcut și fac parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri.

Grupul inițiat în anul 2001 are ca principal scop obținerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

În prezent, Liviu Dragnea are sechestru pe toată averea sa, inclusiv pe case, terenuri, pe banii din conturi, pe acțiunile la diferite firme și pe banii dați cu împrumut unor alte persoane.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.