Mesajul Guvernului pentru protestatari înainte de mitingul din 10 august

FOTO: Andreea Dogar/GreatNews
Unii români din diaspora au spus că au mers la vot deoarece nu au uitat de mitingul din 10 august 2018. FOTO: Andreea Dogar/GreatNews

Mihai Fifor, ministrul interimar al Afacerilor Interne, a declarat joi, 8 august, că îi îndeamnă pe toți românii care vor participa la mitingul din 10 august să protesteze pașnic.

Protestul de sâmbătă, 10 august, are loc la fix un an de la evenimentele din Piața Victoriei din 2018, când Jandarmeria a gazat mii de oameni care manifestau împotriva corupției, inclusiv femei și copii, iar sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Aș vrea să reiau apelul pe care l-am făcut și zilele trecute și să îi îndemn pe toți cei care vor participa la manifestațiile din 10 august, să o facă în mod pașnic, să o facă în mod legal. Este, categoric, un drept fundamental al cetățeanului de a protesta, un drept pe care îl respectăm. Sunt absolut convins că noul comandant al Jandarmeriei Române, generalul Florea, are capacitatea de a gestiona în mod cât mai corect, în mod transparent, în mod legal și fără incidente desfășurarea evenimentelor”, a declarat Mihai Fifor.

„Vă stau la dispoziție și vă asigur de faptul că ne continuăm reforma începută în MAI. Obiectivul nostru principal rămâne siguranța cetățeanului”, a mai spus el.

Așa cum s-a întâmplat în urmă cu un an, și la mitingul de mâine vor participa români din diaspora.

Tommy Tomescu, un român stabilit în Londra, este unul dintre organizatorii mitingului ce va avea loc în data de 10 august în Piața Victoriei.

El are și un apel către bucureșteni: „Pe 10 august vin români și de la 5.000 de km. Coborâți și voi câteva etaje”.

Pe rețeaua de socializare Facebook a fost anunțat și evenimentul „Diaspora revine Acasă! 10 August 2019, TOȚI în Piața Victoriei!”, organizat de grupurile „Luptăm pentru România” şi „10 August 2019 – Revoluția Noastră”. Peste 14.000 de persoane au spus că vor participa la acest eveniment.

„A mai rămas foarte puțin până la 10 August 2019. Aproape nimic nu s-a schimbat, cu excepția faptului că Dragnea a intrat la pușcărie. În continuare, însă, îi avem pe Tăriceanu, Dăncilă, Șerban Nicolae, Nicolicea, Iordache, Pleșoianu, iar lista poate continua”, spun organizatorii.

„În continuare, dosarul 10 August este nerezolvat, ba mai mult, a fost mutat la DIICOT, acolo unde PSD și-a pus omul de încredere în urmă cu aproximativ 1 an jumătate. Tocmai din cauza acestor lucruri, pe 10 August 2019 ne vedem din nou în Piața Victoriei”, mai spun ei.

Mitingul din 10 august a primit aprobare din partea autorităților române.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: