Mesajul de necrezut al gimnastei de 41 de ani care a ratat medalia olimpică. Va concura și în 2020

Foto: youtube.com

Fiul ei este mai în vârstă decât multe dintre adversarele sale, însă Oksana Șușovitina este hotărâtă să meargă mai departe: după locul 7 în finala olimpică de sărituri, sportiva din Uzbektistan a luat decizia să nu renunțe la sport.

Imediat după încheierea probei de sărituri, Șușovitina a avut parte de o surpriză din partea organizatorilor Jocurilor Olimpice. În sala de concurs a fost prezentat un montaj cu imagini din lunga carieră a sportivei. Astfel, toată lumea aștepta retragerea gimnastei.

Însă, surpriza a venit peste câteva minute. ”Desigur că nu sunt mulțumită de prestația mea de astăzi, dar ce pot face acum? Așa că mergem mai departe”, a spus ea.

Întrebată dacă va încerca să participe și la Tokyo, la Jocurile Olimpice din 2020, gimnasta a răspuns fără ezitare: ”Desigur. Am luat deja această decizie”. Ea a adăugat pentru eurosport.com că iubește acest sport și plăcerea de a-l practica o face să nu renunțe nici măcar la vârsta de 41 de ani.

Întrebată ce părere are fiul ei în vârstă de 17 ani despre decizia ei, Șușovitina a răspuns simplu: ”Nu știe încă!”.

În Germania, și-a tratat fiul de leucemie

Rio 2016 a fost a șaptea Olimpiadă pentru Oksana Șușovitina. Prima a fost în 1992, la Barcelona, când a luat aurul cu echipa. Atunci, foștii sportivi din URSS au format o echipă, chiar dacă Uniunea se prăbușise. Apoi, a reprezentat Germania la Jocurile Olimpice. Șușovitina a trăit o bună parte din viață în Germania, unde fiul său a fost tratat cu succes de leucemie. Acum, reprezintă Uzbekistanul.

La Rio, a fost de departe cea mai în vârstă gimnastă din competiție. Următoarea ca vârstă a fost o grecoaică, Vasiliki Millousi, în vârstă de ”doar” 32 de ani.

Finala de la sărituri de la Jocurile Olimpice de la Rio a fost câștigată de americanca Simone Biles, urmată de rusoaica Maria Pașeka și de elvețianca Giulia Steingruber. Biles are 19 ani, Pașeka – 21, Steingruber – 22.

EXCLUSIV. Povestea unei medalii neașteptate. Gabriel Sîncrăian – 20 de ani de muncă pentru un bronz uriaș

Nimeni nu îl învinge pe Usain Bolt. Jamaicanul cucerește al treilea titlu olimpic la 100 de metri

https://greatnews.ro/final-de-cariera-superb-pentru-michael-phelps-ultima-medalie-de-aur-l-facut-sa-planga/

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.