Mesajul Casei Regale, după protestele din weekend: ”Deplâng suferința tuturor celor care au fost brutalizați în aceste zile”

Principesa Margareta sursa foto: Facebook
Principesa Margareta sursa foto: Facebook

Margareta, Custodele Coroanei Române, a făcut un apel la dialog în urma incidentelor de vineri, 10 august, când sute de români și zeci de jandarmi au fost răniți în ciocniri petrecute în Piața Victoriei din București.

”Avem libertatea să credem ce vrem fiecare despre recentele violențe din București, dar putem fi unanimi în convingerea că ele au afectat unitatea națională și reputația noastră internațională”, și-a început Margareta mesajul către români.

”Niciun om cu inimă din această țară nu poate fi bucuros să vadă cum ne facem rău nouă înșine”, a mai scris Costodele Coroanei Române.

”Românii care trăiesc departe de patrie simt o datorie față de ea și de concetățenii de acasă. Lor le lipsește România și își doresc să contribuie, cu demnitate, la prosperitatea ei. Datoria noastră este să-i primim cu respect și să-i încurajăm să-și îndrepte buna intenție în direcții constructive.

Dreptul de a ieși în stradă și de a-ți face cunoscute aspirațiile civice este de neatins. El nu are nimic de-a face cu agresivitatea, ci cu speranța și cu libertatea. Violența nu este niciodată acceptabilă. Chiar dacă cei care dau dovadă de brutalitate sunt puțini, ei pot distruge complet rostul vocii publice” – a mai scris Margareta a României.

”Doresc tuturor celor afectați de violențele din 10 august, de oricare parte a baricadei s-au aflat, însănătoșire grabnică. Deplâng suferința tuturor celor care au fost brutalizați în aceste zile. Singura cale acceptabilă este ca manifestanții și forțele de ordine să se respecte unii pe alții”, a mai spus Custodele Coroanei Române.

Puteți citi întreg comunicatul Casei Regale aici.