Mesajul autorităților. Ce faci când primești mesaje și știri alarmiste pe Facebook sau WhatsApp despre coronavirus

FOTO: geralt/Pixabay.com
FOTO: geralt/Pixabay.com

Autoritățile române au transmis un mesaj video pe rețelele sociale prin care le cere oamenilor să verifice sursele și să nu creadă toate mesajele alarmiste care vin prin intermediul Facebook sau WhatsApp.

„Acesta este singurul mesaj pe care trebuie să-l trimiți mai departe în această perioadă. Nu crede tot ce primești pe Facebook sau WhatsApp. Mai ales știri ce conțin: exprimări pompoase, alarmiste, tratamente naturiste sau medicamentoase împotriva coronavirus”, scrie în mesajul autorităților, realizat sub forma unei animații.

Guvernul îi îndeamnă pe români să fie atenți inclusiv la „greșelile gramaticale” sau la îndemnurile de tipul „dă mai departe”, care pot însoți informațiile publicate pe rețelele de socializare. „Informează-te doar din surse oficiale”, scrie la finalul mesajului.

De asemenea, pentru a avea mai multe informații despre cum funcționează industria mass media online și de ce multe site-uri își păcălesc cititorii cu titluri bombastice în perioada aceasta, vă invităm să vedeți și reportajul realizat de Recorder.ro cu privire la acest subiect.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.