Mesaje pro-referendum în pungile cu pâine

FOTO: Cristina Rusu/Facebook
FOTO: Cristina Rusu/Facebook

O firmă de panficație din Bihor a livrat pâini în ale căror ambalaje se aflau pliante prin care se făcea campanie pentru un vot pozitiv la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție.

Imaginile au fost postate pe Facebook. Contactat de realitatea.net, unul din administratorii firmei a recunoscut că respectivele produse aparțin Vital Produs SRL, companie care sprijină referendumul pentru familie. Însă, acestea ar urma să fie retrase de pe piață în cursul zilei de azi.

La Bihor s-au retras 121 dintre cei 650 de președinți de secții. Însă reprezentanții Biroului Electoral Județean spun că nu există niciun pericol ca activitatea să nu se desfășoare normal sâmbătă și duminică.

Cei care au înaintat cereri de retrageri au invocat motive personale și medicale, potrivit Realitatea.net.

Și în Olt s-au retras 52 de președinți din 379. Aici vor fi două referendumuri. Pe lângă cel național pentru redefinirea familiei, va fi și unul județean, pentru redenumirea județului Olt în Olt-Romanați.

O situație critică ar fi în Sibiu, unde 150 din cei 373 de președinți de secții de votare s-au retras.

„Ieri am avut un val de retrageri mai mare. Nu le-am centralizat, pentru că curg întruna, iar unii se răzgândesc… Dar sper să oprim aceste retrageri. Ieri aveam vreo 120 de secţii neacoperite de preşedinţi, astăzi mai avem vreo 25. Am reuşit să îi înlocuim. Motivele retragerii lor sunt diverse.

Nu e un motiv anume şi niciun boicot, aşa cum se spunea. Dar oricum, referendumul o să decurgă aproape normal la Sibiu. Eu sper să îi înlocuim pe toţi. A fost o tragere la sorţi şi nu am reuşit să îi mai contactăm, pentru că datele nu erau actualizate din 2016”, a explicat președintele Biroului Electoral Județean Sibiu, Andrei Șerban, pentru realitateadesibiu.net.