Mesaj șocant al celebrului patinator rus Evgeni Plushenko. Fostul sportiv îl susține pe Putin

Plushenko
Foto: Instagram

Patinatorul rus Evgeni Plushenko, unul dintre cei mai talentați din istoria acestui sport, medaliat de două ori cu aur la Jocurile Olimpice de Iarnă, și de două ori cu argint, campion mondial de 3 ori și european de 7 ori, a scris un mesaj din care reiese că susține retorica președintelui Vladimir Putin.

În mesajul scris pe Instagram Plushenko cere oprirea fascismului, a rasismului și a genocidului, folosind așadar exact termenii pe care îi folosește Putin pentru a justifica invazia Ucrainei.

Vladimir Putin și-a justificat invazia prin faptul că rușii din Ucraina sunt masacrați de o Ucraină „nazistă”, care trebuie „demilitarizată”.

„Sunt rus! Sunt mândru că sunt rus! M-am născut în Rusia Mare, în Regiunea Khabarovsk. Pentru mult timp am locuit în Volgograd – Stalingrad, am fost sportiv pentru clubul sportiv din Sankt Petersburg, iar acum trăiesc și locuiesc în regiunea Moscova. Am adus 4 medalii olimpice în 4 Jocuri Olimpice diferite pentru patria-mamă Rusia. Opriți rasismul! Opriți genocidul! Opriți fascismul!”, a scris Evgeni Plushenko pe Instagram.

„Opriți ura împotriva Rusiei”, a mai scris el.

Patinatorul rus, care are acum 39 de ani și s-a retras din activitatea competițională, a susținut mai multe show-uri pe gheață și în România.

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.