Mesaj pentru românii din diaspora care vor să vină acum acasă: Veți petrece Paștele în carantină sau autoizolare

FOTO: Ministerul Afacerilor Interne
FOTO: Ministerul Afacerilor Interne

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Bogdan Despescu le-a transmis, joi, un nou mesaj românilor din diaspora care vor să se întoarcă în această perioadă acasă pentru a petrece Paștele.

„Dacă veniţi în România pentru a petrece Paştele, îl veţi petrece în carantină sau autoizolare, nu cu familiile dumneavoastră. Nu dorim să aplicăm sancţiuni sau să deschidem dosare penale”, a spus Bogdan Despescu, într-o declarație de presă comună cu ministrul de interne Marcel Vela și secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Ministerul de Interne continuă triajul de frontiere, iar toți cetățenii care intră în țară vor fi introduși în carantină sau în autoizolare la domiciliu.

Bogdan Despescu a spus că 10.500 de persoane au intrat în România în cursul zilei de miercuri, dintre care 5.500 sunt cetățeni români. Acesta a mai adăugat și că MAI acordă „o atenție deosebită” pentru zonele Suceava și Țăndărei, unde s-a înregistrat un număr mare de infectări cu coronavirus.

La finalul conferinței, chestorul Bogdan Despescu le-a adresat românilor un apel de a semnala autorităților orice încălcare a dispozițiilor ordonanțelor militare.

Joi seara, autoritățile au anunțat Ordonanța militară 8. Printre altele, prin această ordonanță a fost interzis exportul unor produse agroalimentare, precum grâul, porumbul, zahărul sau uleiul. De asemenea, nu mai sunt permise tranzacțiile cu acțiuni ale firmelor din sectorul energetic. Mai multe detalii puteți afla de – aici.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.