Mesajul lui Liviu Dragnea pentru români de Ziua Națională

liviu dragnea codul de procedură penală
Foto: Pagina de Facebook Liviu Dragnea

Liderul PSD Liviu Dragnea le-a transmis românilor un mesaj de „La mulți ani”, cu ocazia Zilei Naționale.

El îi sfătuiește pe români să urmeze exemplul înaintașilor și să își urmeze idealul, acela al unei țări prospere și respectate în lume.

Mesajul lui Liviu Dragnea:

„Visul unității noastre naționale a fost realizat, în urmă cu aproape 100 de ani, prin jertfa pe front a soldaților, prin elanul național al populației și prin acțiunea unor oameni politici extraordinari. Acești oameni înțelepți, demni și curajoși au făcut, împreună cu Armata și cu voluntarii, România de peste 100 de ani, România de astăzi. Ei au construit unitatea și suveranitatea națională.

Este datoria noastră să le urmăm exemplul și să ne gândim la următoarea sută de ani. România trebuie să aibă un ideal, idealul unei țări suverane și prospere, respectate în lume. Să învățăm lecția înaintașilor noștri și să rămânem cu fața la istorie. Numai așa îl vom putea realiza.

La mulți ani, România! La mulți ani, tuturor românilor!”, a scris Liviu Dragnea pe Facebook.

De 1 Decembrie PSD a adus la București zeci de autocare cu simpatizanți din toată țară ai social-democraților. Oamenii au venit din județele Bihor, Hunedoara, Caraş-Severin, Buzău, Prahova sau Călăraşi pentru a participa la parada militară de la Arcul de Triumf din București.

Pe de altă parte, opozanții PSD au anunțat mai multe proteste ce vor avea loc de Ziua Națională, atât în București, cât și în marile orașe din țară.

„Pe 1 decembrie nu dorim politicieni cu probleme penale să participe la Parada Militară de Ziua Naţională a României din București! Nu vă acceptăm la această zi specială pentru România! Veți fi huiduiți de românii care muncesc pentru țară!  Voi ați furat și ați distrus țara! Voi veți plăti!”, avertizează organizatorii uneia dintre manifestații.

Seara, protestatarii vor merge în Piața Victoriei, unde vor scanda împotriva Guvernului PSD și a lui Liviu Dragnea.

„România Moare
Moare în fiecare zi:
– prin distrugerea justiției
– prin măsurile fiscale care distrug motoarele dezvoltării economiei
– prin cei numiți pe criterii politice în funcții, prin cei lipsiți de competență și moralitate
– prin atacurile asupra celor care vor să schimbe ceva: jurnaliști, ong-uri sau de simpli cetățeni
– prin asediul valorilor europene
– prin asediul asupra instituțiilor create cu eforturi uriașe și sacrificii ale populației
– ne mor bătrânii și copiii lipsiți de măsuri eficiente în sănătate
– ne mor tinerii lipsiți de educație
– ne mor românii de dor, obligați să muncească în alte țări

Refuzăm să fim complicii acestei trădări, acestei crime, prin tăcerea noastră.

Pe 1 Decembrie ne strângem în Piața Victoriei precum și în piețele din toate orașele țării pentru a spune:

VREM O ROMÂNIE A DREPTĂȚII ȘI PROSPERITĂȚII!”, spun organizatorii.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.