Mesaj distribuit de un deputat PSD: „Dragă UE, ești o curvă satanistă”

FOTO: Captură cu postarea distribuită de Vasile Cîtea/via Hotnews.ro
FOTO: Captură cu postarea distribuită de Vasile Cîtea/via Hotnews.ro

Un deputat PSD a distribuit pe Facebook un articol de pe publicația ortodoxinfo, potrivit căruia, actorul Florin Zamfirescu ar fi spus, într-o postare pe aceeași rețea socială: „Dragă Uniune Europeană, ești o curvă satanistă”.

Potrivit Hotnews, este vorba despre deputatul PSD de Iași Vasile Cîtea. Ulterior, deputatul a șters postarea.

Site-ul ortodoxinfo promovează naționalismul, teorii ale conspirației și are articole anti-imigranți și anti-vaccinare.

Contactat de jurnaliștii de la Hotnews, deputatul Cîtea a spus că nu vede nimic în neregulă cu mesajul distribuit și crede că România nu este tratată corect în Uniunea Europeană.

„Este opinia unui om, iar eu o agreez. Are dreptate. Sunt lucruri care ar trebui respectate de Comisia Europeană. (…) Sunt lucruri care se întâmplă în România și despre care nu se vorbește în MCV.

Nu se regăsește nicăieri în raportul ăla ce s-a întâmplat la DNA Ploiești, de exemplu. Este un raport subiectiv, iar domnul Zamfir a exprimat un punct de vedere pe care îl acceptă mulți”, a declarat Vasile Cîtea, pentru Hotnews.ro.

Vasile Cîtea este președinte al Federației Române de Box și oficial al federației internaționale, AIBA. În Parlament, el este secretar al grupului PSD, vicepreședinte al comisiei pentru tehnologia informației și membru al comisiei pentru învățământ.

Ce scrie Florin Zamfirescu?  „Nu mai vreau cu tine, Uniune! Ne-ai distrus, ne-ai adus în sapă de lemn, ne-ai făcut dușmani cu vecinii noștri, chiar și cu sârbii cu care eram cuscri. Crezi că pe noi ne mulțumește că-ți recunoști „greșeala” cu Milosevici? Tu ucizi și pe urmă regreți! Ne-ai distrus învățământul, cultura, ne-ai readus comunismul de care noi fugisem! Ne-ai distrus creativitatea și identitatea!

Ești mai perversș decât Satana, sau ești chiar Satana, stimată Uniune, care te-ai transformat într-o închisoare din care nu se mai poate ieși. Nu mai pot sa fac nimic, sunt singur și scârbit, o să dispar și gata”, scrie, printre altele, actorul Florin Zamfirescu, pe pagina sa de Facebook.

Mai trebuie precizat faptul că în 2016, Partidul România Mare, înființat de Corneliu Vadim Tudor, îl anunța pe Florin Zamfirescu în calitate purtător de cuvânt al formațiunii politice. De asemenea, a și candidat la alegerile parlamentare pe listele din Vâlcea.

„Eu sunt în PRM, pentru că este singurul partid patriotic şi singurul partid cu criterile pro-româneşti. De aia m-am dus în PRM. Cred că la ora aceasta, nevoia de schimbare este mai mare. Schimbarea trebuie să vină din zona cea mai importantă a politicii româneşti. Din zona schimbării Constituţiei”, declara Florin Zamfirescu înainte de alegerile parlamentare din 2016.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.