Mercedes EQC 2019 – Ce preț are minunea electrică de la Mercedes

Mercedes EQC SUV electric
Mercedes ne propune primul său SUV electric: Mercedes EQC

Primul SUV electric al legendarului producător german, Mercedes EQC, concurează puternic modele populare ale unor producători ca Jaguar sau Tesla.

Mercedes EQC va fi lansat în vara lui 2019, iar prețul vehiculat este de circa 65.000 de euro (preț de plecare).

Două dintre trendurile dominante în industria automobilelor este orientarea spre vehicule electrice și preferința pentru SUV-uri. Așadar, ”mutarea” celor de la Mercedes este una de-a dreptul logică. Tesla Model X a fost prima alegere în acest sens, dar apoi a apărut și Jaguar I-Pace.

Acum, ne pregătim pentru Mercedes EQC, iar apoi va fi ”la rând” Audi E-Tron.

Mercedes EQC – câte un motor electric pentru fiecare set de roți

EQC este prima mașină lansată de sub-brandul EQ și copiază multe dintre trăsăturile Mercedes Benz GLC. Diferențe sunt însă: EQC va fi semnificativ mai lungă și mai joasă decât GLC.

Mașina are două motoarce electrice, câte unul pentru fiecare set de roți. Deși electric, modelul ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 5.1 secunde. Masa automobilului este de 2425 kilograme.

Ce autonomie are Mercedes EQC

Desigur, autonomia este cea care îi îngrijorează pe mulți când vine vorba de mașini electrice. Mercedes EQC are o autonomie anunțată de 450 de kilometri, însă poate că nu ar trebui să ne bazăm pe aceste teste oficiale. Mult mai plauzibilă pare o autonomie maximă de 370-400 de kilometri. Apoi, acumulatorii trebuie încărcați.

La interior, Mercedes EQC propune același display digital pe care îl găsim la ultimele modele din clasa A. Sistemul de infotainment Mercedes MBUX este cel care se ocupă de tot. Apar și elemente ce țin de specificul electric al mașinii, cum ar fi graficele despre fluxul de energie, autonomia rămasă și nivelul de încărcare.

mercedes eqc electric exterior incarcare statie

Cât durează încărcarea Mercedes EQC

Încărcarea la o stație electrică rapidă – cum sunt cele de la unele supermarketuri din România sau din unele stații de carburant – durează 40 de minute (pentru o încărcare rapidă la 90% a acumulatorilor).

Portbagajul Mercedes EQC este mai mice decât cel pe care îl găsim la Jaguar I-Pace, dar chiar și așa e destul de încăpător pentru a transporta mai multe valize sau un ”plin” de cumpărături de la supermarket.

mercedes eqc exterior capota

Mercedes EQC – Ce preț va avea, ce prețuri au concurenții

Cum spuneam mai sus, ne putem aștepta la un preț de pornire de 65.000 de euro pentru Mercedes EQC. Este un preț asemănător celui propus pentru un Jaguar I-Pace, dar mult sub prețul de peste 80.000 de euro al Tesla Model X.

Desigur, fiind o mașină electrică, prețul poate fi chiar mai mic, deoarece o parte din sumă poate veni de la Guvern, prin programul de încurajare a cumpărării de automobile electrice.

mercedes eqc exterior fata

Până în 2025, cei de la Mercedes vor să ajungă la 10 modele electrice. Se pregătesc variante electrice pentru popularul hatchback din clasa A, dar și pentru Mercedes S-Class Luxury Saloon.

mercedes eqc interior bord

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.