Mega Image s-a făcut de râs la procesul cu angajatul care cere despăgubiri de 3 milioane de lei

mega image proces florica cercel

Compania Mega Image a prezentat la procesul împotriva unui fost angajat o înregistrarea video menită să demonstreze că acesta din urmă minte în legătura cu invaliditatea produsă în urma unui accident de muncă.

Florică Cercel s-a accidentat chiar în prima sa zi de muncă la Mega Image, pe 10 august 2016, dupa ce un motostivuitorist din depozitul din Popești Leordeni (Ilfov) i-a strivit piciorul. După ce a fost operat de mai multe ori, el nu a mai putut merge normal și se deplasează extrem de greu dintr-un loc în altul. După ce a primit certificat de invaliditate, el a fost pensionat la vârsta de 38 de ani.

Fostul angajat a decis să dea compania în judecată și a cerut drept despagubire suma de 3 milioane de lei. Compania a angajat însă detectivi particulari pentru a dovedi că Florică Cercel a pus la cale o escrocherie.

La procesul de la judecătoria Cornetu, avocații Mega Image a prezentat un film primit de la detectivi. În înregistrare apare un bărbat care merge vioi pe stradă, împingând un cărucior în care se află un bebeluș. Doar că în imagini nu e Florică Cercel, ci fratele acestuia, George. Fratele nu este nici măcar geamăn, dar îi seamănă lui Florică Cercel.

Cazul este prezentat în detaliu de jurnaliștii Libertatea, care au urmărit desfășurarea faptelor, dar și a procesului din Ilfov. Potrivit lor, Florică Cercel este cu adevărat invalid.

O decizie în acest caz a fost așteptată vineri, 27 iulie, însă judecătorii ilfoveni au amânat sentința pentru săptămâna viitoare. Cazul poate ajunge apoi în fața Curții de Apel București, deoarece avocații Mega Image au dreptul la recurs.

Fondul de investiții belgiano-olandez Ahold Delhaize are business de 1,4 miliarde de euro pe an cu lanțul de supermarketuri Mega Image în patru țări: Grecia, Bulgaria, Serbia și România. Dintre aceste state, cele mai bune câștiguri sunt cele din România.

Reacția Mega Image

Contactată de Libertatea, corporația a dat un răspuns potrivit căruia „cazul menţionat este în continuare şi în atenţia noastră, atât în ceea ce priveşte procesul pe rol în desfăşurare, cât şi procesul nostru intern, prin care încercăm să prevenim atât cât este posibil astfel de situaţii în viitor„.

„Siguranţa şi sănătatea angajaţilor noştri sunt preocuparea noastră continuă, la nivel intern. Analizăm atent fiecare factor de risc şi derulăm procese complexe pentru fiecare incident sau accident la locul de muncă, suntem alături de angajaţii care sunt implicaţi în astfel de situaţii, cu tot suportul de care au ei nevoie. În ceea ce priveşte procesul în derulare, am contribuit deschis, transparent la documentarea probelor şi aşteptăm în continuare decizia finală a instanţei„, afirmă compania belgiano-olandeză.

Mega Image insistă că nu are ce să-și reproșeze pentru felul în care s-a purtat cu angajatul său.

”În cazul din depozitul din Popeşti-Leordeni, am luat rapid toate măsurile pentru a ne asigura că angajatul nostru beneficiază de îngrijirea necesară”.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.