Mediile elevilor vor putea fi încheiate cu doar 2 note, în contextul grevei profesorilor

Foto: Radio Reșița

Ministerul Educației a lansat în consultare publică un ordin de ministru care prevede că mediile elevilor vor putea fi încheiate cu doar două note, în contextul grevei profesorilor, care a început de mai bine de două săptămâni.

În mod normal, la sfârșitul anului școlar elevii trebuie să aibă minimum N+3 note, unde N este numărul de ore alocat disciplinei pe săptămână în planul-cadru.

Astfel, dacă la o anumită disciplină elevii au două ore pe săptămână, atunci la finalul anului ei trebuie să aibă 5 note la acea materie.

Modificările propuse prin proiectul lansat în consultare publică vizează următoarele, a mai anunțat Ministerul Educației:

În anul școlar 2022 – 2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două.

În anul școlar 2022 – 2023, situația școlară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ în ședința de încheiere a cursurilor și fără ca acesta să aprobe raportul privind situația școlară anuală.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version