Medicul Jurma, despre ce ne așteaptă peste două săptămâni: „Să ne rugăm personal lui Dumnezeu să ne salveze țara”

FOTO: vperemencom/Pixabay.com
FOTO: vperemencom/Pixabay.com

Cercetătorul Octavian Jurma spune că valul 4 al pandemiei de coronavirus va lovi puternic România.

„Ce durere să asişti neputincios la suferinţa poporului tău! Mi-a rămas în minte mama care întreba la o emisiune ce va face cu copilul dacă şcoala trece în online şi ea nu poate rămâne acasă pentru că îşi va pierde slujba… Le puteam avea pe toate, şi şcoala şi munca şi distracţia, dar nu ne-am vaccinat şi le-am pierdut pe toate, pentru că i-am crezut când s-au jurat că pandemia a trecut“, scrie cercetătorul.

Medicul crede că doar un miracol ne mai poate salva. Să ne rugăm personal lui Dumnezeu să ne salveze ţara, că mulţi din slujitorii săi propovăduiesc adevărul în biserică, dar îl neagă în afara ei.

Nimic nu mai poate schimba ceea ce vine în următoarele două săptămâni, nimic. Tragediile de azi şi de mâine nu mai pot fi rezolvate cu măsuri luate cu gândul la alegeri şi funcţii. Tot ce putem face azi e să schimbăm ceea ce se va întâmpla peste 14 zile.

Trebuie să alocăm azi resursele şi să luăm azi măsurile care vor rezolva problemele care vor apărea peste 14 zile sau efortul va fi îngropat de pandemie a doua zi. Iar măsurile vor fi foarte dureroase şi resursele necesare uriaşe sau mai bine nu le luăm deloc, măcar negaţioniştii să fie fericiţi când ţara arde“, adaugă cercetătorul.

Octavian Jurma subliniază că, în valul 4, medicilor din spitale aflaţi în prima linie le va fi mult mai greu: „Au fost pârjoliţi de 3 valuri şi s-au întors prea puţin odihniţi din concediu doar ca să afle că o vor lua de la capăt în condiţii mai proaste cu o boală mai gravă şi resurse mai puţine. Dar de data asta, medicilor le va fi mult mai greu şi vor avea mult mai puţină recunoştinţă“.

La noi, adaugă cercetătorul, medicii nu sunt aplaudaţi când se întorc obosiţi acasă: „Faptele lor bune nu rămân nepedepsite în dictatura negaţionistă din România. Ei sunt huliţi şi jigniţi de o minoritate tot mai agresivă pentru care ignoranţa a devenit un titlu de mândrie. Nu au recunoştinţă nici din partea pacienţilor agresivi pe care se străduiesc să îi salveze de o boală pe care mulţi o neagă, chiar şi când rămân fără suflare. La noi medicii nu sunt răsplătiţi cu afişe şi panouri prin care reprezentanţii publicului să exprime recunoştinţa publicului pe care pretind că îl reprezintă“.

Octavian Jurma spune că singurul oficial „care a ales să lupte până la capăt de partea adevărului şi să se scufunde cu corabia vaccinării în loc să o abandoneze” este coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul Valeriu Gheorghiță.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.