EXCLUSIV: Medicul Burnei profesează din nou. „Ești vândută Occidentului. Și diavolului”

gheorghe burnei
Foto: Captură YouTube / Antena 3

Medicul Gheorghe Burnei oferă consultații din nou, de această dată într-o clinică privată din București.

GreatNews a aflat că medicul chirurg Gheorghe Burnei oferă de câteva luni consultații în clinica privată Tinos din București. Specializat în chirurgie pediatrică, medicului Burnei i s-a interzis de către instanță să mai profeseze într-o instituție de stat, însă are voie să profeseze la privat, dacă vreo clinică este dispusă să îl angajeze sau să colaboreze cu el.

Cercetat pentru luare de mită, acuzat de zeci de părinți de malpraxis și de experimente realizate pe copiii lor, medicul Gheorghe Burnei și-a găsit o „piață de desfacere” pentru serviciile sale la clinica Tinos, aflată în sectorul 3 din București, pe strada Aleea Barajul Dunarii, Nr. 10C.

„A fost ieri la noi. O dată pe săptămână vine”

El oferă consultații aici când se strâng suficient de mulți pacienți pe o listă de așteptare. Ultima dată Burnei a oferit consultații la clinica Tinos ieri, 28 noiembrie.

„A fost ieri la noi. O dată pe săptămână vine. Mai am 3 pacienți pe listă, deci săptămâna următoare vine. Avem o listă, în momentul în care se strâng mai mulți pacienți, domnul doctor ne anunță exact ziua în care o să vină. Nu are un program stabilit”, ne-a spus recepționera clinicii Tinos.

Deocamdată, medicul Gheorghe Burnei nu apare pe siteul clinicii Tinos în lista medicilor care oferă aici consultații.

Întrebată de ce clinica Tinos a acceptat că colaboreze cu un medic anchetat și căruia i s-a interzis să mai profeseze în sistemul public de sănătate, Mihaela Bolat, managerul clinicii Tinos, a refuzat o discuție pe acest subiect: „Nu vă pot da nicio relație. De ce mă deranjați? Eu nu pot vorbi acum și n-o să pot vorbi niciodată”.

Ulterior însă, Mihaela Bolat ne-a recomandat să vorbim cu medicul Marius Ursuleanu, cel care apare ca reprezentant oficial al clinicii Tinos într-un document al Casei Naționale de

marius ursuleanu medic orl
Marius Ursuleanu. Foto: mscurie.ro

Asigurări de Sănătate.

Marius Ursuleanu este medic primar ORL și lucrează și în cadrul clinicii ORL a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie”, unde opera și medicul Gheorghe Burnei înainte ca presa să facă dezvăluirile care l-au adus în fața justiției.

„Domniță, ești vândută Occidentului. Și diavolului, e clar?”

Medicul Marius Ursuleanu a fost extrem de deranjat în momentul în care GreatNews l-a întrebat de ce a luat decizia de a-i permite medicului Burnei să ofere consultații la clinica Tinos.

„Da, și ce-i cu asta? E cel mai bun ortoped, ai înțeles de ce. Pentru că e cel mai bun ortoped de copii din țară la ora actuală. Din cauza aceasta. Face un serviciu României. Dacă dumneavoastră țineți cu forțele oculte ale străinătății e treaba dumneavoastră. Dacă sunteți vândută Occidentului e treaba dumneavoastră. Ați înțeles?”, a comentat Ursuleanu.

Discuția cu medicul a continuat pe aceeași direcție: „Știți ce înseamnă să fiți vândută Occidentului? Vă dă bani ca să mâncați și să beți. Domniță, eu vorbesc, nu mata. E cel mai bun ortoped de copii și cu asta basta. Tu n-ai intrat niciodată în sala de operații să știi ce înseamnă ortopedie. (…) Ai fost operată, dar n-ai intrat în sală decât ca pacient, nu ca doctor, să știi asta. Nici nu vei intra vreodată în sala de operație, că nu poți să intri decât ca pacient”.

În momentul în care GreatNews i-a atras atenția că ancheta care îl vizează pe doctorul Burnei este a statului român și nu a Occidentului, Marius Ursuleanu a luat foc: „Domniță, ești vândută Occidentului. Și diavolului, e clar? Distrugeți un om doar că e bun. Ca să trimiți bolnavii în străinătate pe bani mulți. Dar nu ți-e rușine puțin să-ți fie? Gata, liniște!”.

clinica tinos
Foto: tinosclinic.ro

Clinica Tinos, afaceri de 700.000 de euro pe an

În luna iulie, medicul Gheorghe Burnei a încercat să revină în activitate la o altă clinică privată din București, Gral Medical, însă din cauza reacției negative a publicului clinica a renunțat la colaborarea cu el.

Clinica medicală Tinos a fost înființată în anul 2006. Potrivit ultimul bilanț disponibil, firma a avut în anul 2016 venituri totale de 3,3 milioane de lei (710.000 de euro) și un profit de 265.000 de lei (53.000 de euro). Clinica are în jur de 50 de angajați.

Clinica Tinos face parte din grupul Tinos, care deține 15 farmacii în București și în zona Ilfov. Tinos Farm este administrată de farmacistul Alex Ursuleanu, care a povestit într-un interviu pentru „Ziarul Financiar” că farmaciile Tinos au pornit ca un business de familie din Bucureşti, înfiinţat în urmă cu 23 de ani. Afacerea a fost lansată de mama sa, a mai spus acesta. Prima farmacie, Tinos Cantemir, a fost deschisă în anul 1994.

Pe paginafarmacistilor.ro se arată că Tinos este o companie farmaceutică bazată pe capital românesc, pe principii de etică profesională și pe calitatea ridicată a serviciilor oferite.

Andreea Dogar
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.

6 COMENTARII

 1. Sunt surprinsă de lipsa de profesionalism care caracterizează așa-zisul „articol” al acestei distinse domnișoare, care, de altfel, parcă pentru a se scuza, își face de una singură reclamă în rândurile de mai sus, cum că ar fi scris și colo și dincolo, în reviste prestigioase, care au comis greșeala de a o publica.
  Nu știm dacă și aceste publicații se mândresc cu o astfel de colaboratoare. Dar zicem și noi, cu clemență, că situația de față, este numai o gafă jurnalistică. Se mai întâmplă! Judecata corectă este recurentă. A avut o zi proastă!
  Dar să analizăm faptele, adică vorbele, pe care respectiva jurnalistă le atribuie dr. Ursuleanu. În ce împrejurări au fost luate informațiile și cum face dovadă că nu sunt rodul imaginației sale bogate?
  Poate mediul on line suportă orice maculatură.
  Cu ce drept folosește în reproducerea conversației, ghilimelele sfidând și legile gramaticale și bunul simț.
  Nu a omis nimic, nu a uitat nimic, așa o fi zis, chiar ad litteram, doctorul? Greu de crezut! Sau e fantezie literară, romanescă și trebuie să o luăm ca atare.
  Dar să revenim la profesionalism.
  „Medicului Burnei i s-a interzis de către instanță să mai profeseze într-o instituție de stat, însă are voie să profeseze la privat”, informează chiar jurnalista. Atunci ce rost are investigația? Ce obiectiv are? Cum de este posibilă imixtiunea „presei” într-o afacere privată, de altfel perfect legală?
  Pe ce ton a fost pusă întrebarea? Nu ni se mai spune. Ce finalitate are amestecul unui profan într-o profesie atât severă, de exigentă cum este medicina. La urma urmei, ne întrebăm și noi, cine este în spatele acestui demers.
  Este cunoscut faptul că, medicul Burnei este o figură controversată. Au fost realizate chiar investigații adevărate, jurnalist-profesioniste, de către postul Realitatea TV și opiniile s-au dovedit a fi extrem de contradictorii.
  Atunci de ce un alt medic nu ar avea dreptul la opinia sa față de un vechi coleg de breaslă cu care a lucrat o viață? Cine i-ar interzice colaborarea profesională, ca o manifestare de respect și considerație? Poate și colegialitate! Legea? Nu! Atunci cine? Numai domnișoara Andreea Dogar. Din această convingere a pus și această întrebare tendențioasă și supărătoare. Nu știm pe ce ton i s-a răspuns, dar se putea și mai rău! Și ar fi fost de înțeles!
  Îi recomandăm jurnalistei frenetice, să își mai tempereze entuziasmul și să se limiteze la informații mai simple ca aceea cu „Un bărbat și-a ținut sora decedată în casă timp de un an pentru a-i încasa pensia”.
  Asta i-a ieși mai bine!

 2. Trebuie să spun că și copilul meu a fost operat de medicul Burnei cu mai mulți ani în urmă.
  Acum merge bine și s-a vindecat. În aceeași situație sunt și alți părinți ca mine care au fost ajutați de acest medic.
  Măcar din recunoștință, aș spune și eu că dacă doctorul a fost judecat pentru anumite fapte, s-a luat o hotărâre, ea trebuie respectată.
  De ce să hărțuiești un om în această manieră hitleristă? Cine vrea să-l elimine fizic, să-l împiedice să-și exercite profesia, dacă nu i s-a ridicat dreptul de practică decât în sistemul privat.
  Asta chiar e ciudat. Ce se urmărește?
  Alfel, urez și eu „La mulți ani” României, României curate, în care se respectă legea.

 3. La mulți ani România!
  Cred și eu că este abjectă aceasta manieră de a practica jurnalismul. Știri „de senzație” cu înflorituri. Se adresează publicului mai puțin educat, avid de răzbunări și execuții publice. Justiția și-a spus cuvântul. Restul este „jurnalism de investigație” de cea mai joasă speță.
  Dar de această dată cred că ținta este compromiterea mediului privat românesc, care și așa este confruntat cu mari dificultăți. Românul întreprinzător este descurajat, i se pun mereu piedici de tot felul. Și iată cum și un reporter oarecare îi dă sfaturi despre felul în care să-și oganizeze afacerea în limitele legii.
  Am bănuiala că articolul a cules informațiile telefonic. Jurnalism! Și eu am o afacere medicală în provincie și nu mi-ar place să fiu deranjat de un telefon și de o întrebare așa de nepotrivită, atunci problemele mă copleșesc. Mi s-a întâmplat și mie.

  • Eu sunt un public educat. Cu 6 ani de facultate si inca 3 de studii post-universitare. Ca medic, sunt la curent cu multe practici. De aceea mi-am permis sa comentez despre dl dr. Dansul era cunoscut ca vorbea urat si ca nu suporta sa fie contrazis. In pozitia in care ajunsese nu avea de ce sa se poarte asa. Nu am de ce sa ma razbun. Eu lucrez in mediul privat, specialitatea mea nu intra in competitie cu ortopedia. Dar voi fi acuzator mereu cand voi vedea doctori care cred ca sunt „stat in stat”, care uita buna-cuviinta, care nu mai au chef si rabdare si care cred ca ei nu gresesc. Copiii despre care spun ca au fost diagnosticati gresit ( exista hartii in sensul asta) puteau sa ramana cu sechele grave dupa operatiile recomandate. Ba mai mult, parintii au zis ca se gandesc si dl dr le-a spus „vrei sa ramana copilul schilod?”. Copilul este bine merci, alearga, se joaca si nu are nici o problema.

  • Si eu am o afacere medicala. Dar asta nu imi da dreptul sa fiu mitocan. Sunt suficient de educat sa raspund cu „dvs”, oricui imi pune o intrebare indiferent cine e sau ce intreaba. Dar domnul se naste nu se face.

 4. Doctorul B este anchetat pentru ca este acuzat de niste lucruri dovedite. Personal cunosc parinti care au fost la niste simulacre de consultatii, de la birou se uita la copii apoi recomanda proteze si orteze cumparate de la un anume amic si le dadea un nr de telefon, apoi evident recomandarea operatiei . Nu accepta intrebari sau a doua opinie. Cand auzea de opinii din alte parti ii facea pe dr „comunisti” sau „prostul ala”.Familiile in cauza, avand posibilitatea, au plecat la Viena sau Munchen unde reactiile au fost:”copilul e perfect sanatos”, „diagnosticul estr gresit” sau „ma scuzati. sunt idioti. ce au cu dvs in Romania?” Nu contest ca a avut si succes profesional dar un medic care devine atat de suficient, care nu accepta alte opinii, care nu accepta sa fie intrebat sau contrazis trebuie fie sa se retraga fie sa isi revizuiasca total conduita. Ancheta dl dr nu e din senin ci e din impresia ca a devenit „cel mai cel”. Un astfel de dr e probabil si cel amintit mai sus…Dr pe langa pricepere trebuie sa fie educat. Aici nu e cazul. Daca familiile amintite de mine nu mergeau acolo unde sunt profesionisti, copiii lor purtau orteze si proteze si faceau operatii degeaba. Pe bani, evident. Deja fusesera informati asupra pretului. Adevarati „profesionisti”. Bine ca stim unde lucreaza…sa evitam. Vad ca oricum a reusit sa iasa pe usa din dos. Profesional vorbind. Eu o felicit pe autoare. E greu sa te iei de cei care se cred Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.