EXCLUSIV: Medicul Burnei profesează din nou. „Ești vândută Occidentului. Și diavolului”

gheorghe burnei
Foto: Captură YouTube / Antena 3

Medicul Gheorghe Burnei oferă consultații din nou, de această dată într-o clinică privată din București.

GreatNews a aflat că medicul chirurg Gheorghe Burnei oferă de câteva luni consultații în clinica privată Tinos din București. Specializat în chirurgie pediatrică, medicului Burnei i s-a interzis de către instanță să mai profeseze într-o instituție de stat, însă are voie să profeseze la privat, dacă vreo clinică este dispusă să îl angajeze sau să colaboreze cu el.

Cercetat pentru luare de mită, acuzat de zeci de părinți de malpraxis și de experimente realizate pe copiii lor, medicul Gheorghe Burnei și-a găsit o „piață de desfacere” pentru serviciile sale la clinica Tinos, aflată în sectorul 3 din București, pe strada Aleea Barajul Dunarii, Nr. 10C.

„A fost ieri la noi. O dată pe săptămână vine”

El oferă consultații aici când se strâng suficient de mulți pacienți pe o listă de așteptare. Ultima dată Burnei a oferit consultații la clinica Tinos ieri, 28 noiembrie.

„A fost ieri la noi. O dată pe săptămână vine. Mai am 3 pacienți pe listă, deci săptămâna următoare vine. Avem o listă, în momentul în care se strâng mai mulți pacienți, domnul doctor ne anunță exact ziua în care o să vină. Nu are un program stabilit”, ne-a spus recepționera clinicii Tinos.

Deocamdată, medicul Gheorghe Burnei nu apare pe siteul clinicii Tinos în lista medicilor care oferă aici consultații.

Întrebată de ce clinica Tinos a acceptat că colaboreze cu un medic anchetat și căruia i s-a interzis să mai profeseze în sistemul public de sănătate, Mihaela Bolat, managerul clinicii Tinos, a refuzat o discuție pe acest subiect: „Nu vă pot da nicio relație. De ce mă deranjați? Eu nu pot vorbi acum și n-o să pot vorbi niciodată”.

Ulterior însă, Mihaela Bolat ne-a recomandat să vorbim cu medicul Marius Ursuleanu, cel care apare ca reprezentant oficial al clinicii Tinos într-un document al Casei Naționale de

marius ursuleanu medic orl
Marius Ursuleanu. Foto: mscurie.ro

Asigurări de Sănătate.

Marius Ursuleanu este medic primar ORL și lucrează și în cadrul clinicii ORL a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie”, unde opera și medicul Gheorghe Burnei înainte ca presa să facă dezvăluirile care l-au adus în fața justiției.

„Domniță, ești vândută Occidentului. Și diavolului, e clar?”

Medicul Marius Ursuleanu a fost extrem de deranjat în momentul în care GreatNews l-a întrebat de ce a luat decizia de a-i permite medicului Burnei să ofere consultații la clinica Tinos.

„Da, și ce-i cu asta? E cel mai bun ortoped, ai înțeles de ce. Pentru că e cel mai bun ortoped de copii din țară la ora actuală. Din cauza aceasta. Face un serviciu României. Dacă dumneavoastră țineți cu forțele oculte ale străinătății e treaba dumneavoastră. Dacă sunteți vândută Occidentului e treaba dumneavoastră. Ați înțeles?”, a comentat Ursuleanu.

Discuția cu medicul a continuat pe aceeași direcție: „Știți ce înseamnă să fiți vândută Occidentului? Vă dă bani ca să mâncați și să beți. Domniță, eu vorbesc, nu mata. E cel mai bun ortoped de copii și cu asta basta. Tu n-ai intrat niciodată în sala de operații să știi ce înseamnă ortopedie. (…) Ai fost operată, dar n-ai intrat în sală decât ca pacient, nu ca doctor, să știi asta. Nici nu vei intra vreodată în sala de operație, că nu poți să intri decât ca pacient”.

În momentul în care GreatNews i-a atras atenția că ancheta care îl vizează pe doctorul Burnei este a statului român și nu a Occidentului, Marius Ursuleanu a luat foc: „Domniță, ești vândută Occidentului. Și diavolului, e clar? Distrugeți un om doar că e bun. Ca să trimiți bolnavii în străinătate pe bani mulți. Dar nu ți-e rușine puțin să-ți fie? Gata, liniște!”.

clinica tinos
Foto: tinosclinic.ro

Clinica Tinos, afaceri de 700.000 de euro pe an

În luna iulie, medicul Gheorghe Burnei a încercat să revină în activitate la o altă clinică privată din București, Gral Medical, însă din cauza reacției negative a publicului clinica a renunțat la colaborarea cu el.

Clinica medicală Tinos a fost înființată în anul 2006. Potrivit ultimul bilanț disponibil, firma a avut în anul 2016 venituri totale de 3,3 milioane de lei (710.000 de euro) și un profit de 265.000 de lei (53.000 de euro). Clinica are în jur de 50 de angajați.

Clinica Tinos face parte din grupul Tinos, care deține 15 farmacii în București și în zona Ilfov. Tinos Farm este administrată de farmacistul Alex Ursuleanu, care a povestit într-un interviu pentru „Ziarul Financiar” că farmaciile Tinos au pornit ca un business de familie din Bucureşti, înfiinţat în urmă cu 23 de ani. Afacerea a fost lansată de mama sa, a mai spus acesta. Prima farmacie, Tinos Cantemir, a fost deschisă în anul 1994.

Pe paginafarmacistilor.ro se arată că Tinos este o companie farmaceutică bazată pe capital românesc, pe principii de etică profesională și pe calitatea ridicată a serviciilor oferite.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.