Medicul care a luat șpăgi de la bolnavii de cancer: Ne place meseria și după aceea vin satisfacțiile materiale

FOTO: marionbrun/Pixabay.com
FOTO: marionbrun/Pixabay.com

Unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi oncologi din Timișoara, șef de secție și în trecut director al spitalului din localitate, a fost arestat după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită de la bolnavii de cancer pe care îi trata.

Anchetatorii îl filau pe medicul Octavian Mazilu de două luni și îl acuză că a luat cel puțin 25 de șpăgi, potrivit Știrile Pro TV. Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer a cerut să i se suspende dreptul de a mai practica medicina.

Medicul este șeful secției de Chirurgie Oncologică de la Spitalul Municipal din Timișoara, iar înainte a fost directorul medical și consilier local din partea PSD. De curând, a fost ales vicepreședinte PSD al filialei locale.

Într-o conferință de presă care a avut loc în 2019, medicul a fost întrebat dacă, după creșterile salariale din sănătate, crede că în spitale „mai funcționează povestea aia cu plicul”.

„Deci, eu nu mă pot pronunța. Creșterea salariilor este un moment în care foarte mulți dintre colegii noștri, dintre colegii mei, au ajuns la o concluzie, de altfel, foarte veche, că în primul rând ne place meseria și după aceea vin satisfacțiile materiale”, declara, pe 14 martie 2019, medicul Octavian Mazilu.