Medicul Beuran a fost demis, doctorii de la Floreasca intră în grevă pentru el

FOTO: Engin_Akyurt/Pixabay.com
FOTO: Engin_Akyurt/Pixabay.com

Medicul Mircea Beuran, șeful secției de chirurgie din cadrul Spitalului de Urgență Floreasca, a fost demis. De asemenea, Direcția de Sănătate Publică a dat mai multe amenzi administrative, în valoare totală de 30.000 de lei, din care 20.0000 de lei pentru spital și 10.000 de lei pentru medicii și asistentele care au participat la operația în urma căreia o femeie a fost arsă.

„În urma analizei întregului material probator avut la dispoziție, concluziile cercetării administrative dispuse de SCUB sunt că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie.

Din raport reiese că domnul prof. dr. Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției. Date fiind măsurile dispuse din cercetarea administrativă s-a luat, printre altele, și decizia încetării contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de șef al Secției Clinice de Chirurgie III”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătății.

Medici în grevă pentru Beuran

Aproape 30 de medici chirurgi au semnat o scrisoare deschisă în care anunță că întrerup activitatea ca efect al demiterii lui Mircea Beuran. Semnatarii transmit că nu sunt de acord cu demiterea lui Beuran.

„Solicităm Ministerului să ancheteze incidentul, dar mai ales situația care a permis ca acest incident să se întâmple. Este îngrijorător cum este prejudiciată imaginea unor medici de prestigiu și a unuia dintre cele mai renumite spitale din România. Este regretabil ca înainte de finalizarea oricărei anchete să fie demis din funcție prof. dr. Mircea Beuran”, se arată în comunicat.

Medicii mai spun că „situația spitalului este extrem de gravă și această situație se poate repeta în fiecare zi oricărui medic care își desfășoară activitatea”.

„În aceste condiții, medicii au decis întreruperea activității atât în interesul nostru, cât și al pacienților, pentru a ne proteja reciproc. Vom asigura asistența medicală numai pentru urgențele majore conform legislației în vigoare”, mai spun medicii.

Inspecția Sanitară: S-au încălcat 10 obligații din 33

Decizia ca Beuran să fie demis a fost luată după ce Inspecția Sanitară a constat că o pacientă a fost arsă pe o masă de operație la Spitalul Floreasca, iar 10 obligații din 33 nu ar fi fost respectate.

Concluziile autopsiei în cazul femeii de 66 de ani, care a murit după ce a fost arsă, vor fi gata în aproximativ trei luni. Pacienta a murit pe 29 decembrie 2019, după ce a fost operată pentru că suferea de cancer pancreatic. Medicul Mircea Beuran, care coordona operația, a spus că e o greșeală care le aparține angajaților care se ocupau de aparate, nu a lui și a echipei sale.