Medicii legiști spun că bărbatul din Pitești a murit din cauza intervenției violente a polițiștilor

Foto: Pixabay

Medicul-șef legist din Argeș, Dan Manu, a declarat că bărbatul de 63 de ani care a decedat în urma intervenției polițiștilor în autogara din Pitești și-a pierdut viața din cauza asfixiei mecanice, după comprimarea gâtului și toracelui.

„Moartea a fost violentă, survenită unui politraumatism, cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică. Ca mecanism ce a cauzat asfixia a fost comprimarea părților moi ale gâtului și a toracelui. Nu a fost infarct. Politraumatismele s-au produs prin cădere și lovire de un plan dur, dar lovitura la cap nu putea să îl omoare”, a declarat medicul.

Victima, care consumase băturui alcoolice la o terasă care a luat foc, a fost trântită violent la pământ, iar apoi imobilizată brutal, până și-a pierdut viața.

Bărbatul nu a murit în urma unui infarct, dar urmează să fie făcute și alte analize.

Cu toate că ministrul de Interne Lucian Bode a cerut urgentarea anchetei, aceasta e în stadiu incipient. Procurorul de caz a anunțat că a audiat martorii incidentului, dar și polițiștii care au intervenit brutal împotriva cetățeanului.

Prima reacție a IPJ Argeș a fost că s-a folosit minimum de forță pentru imobilizarea bărbatului, însă purtătorul de cuvânt al instituției și-a retras apoi declarația, spunând că nu văzuse imaginile cu incidentul.

Le puteți vedea în articolul de mai jos:

Un român a murit după ce a fost imobilizat de polițiști, pentru că nu a vrut să plece de la o terasă

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.