Medicii de familie, scutiți de impozitul pe clădiri

medic de familie
Foto: Captură YouTube

Deputații au aprobat modificările Codului Fiscal prin care medicii de familie devin o categorie privilegiată de cetățeni, în sensul că nu vor mai plăti impozite pe clădirea în care își desfășoară activitatea

Potrivit deputatului PNL Antoaneta Ioniță, unul dintre inițiatorii proiectului, a precizat că măsura este un sprijin pentru medicina primară din România, care nu ar fi finanțată corespunzător.

Medicii de familie se alătură și celorlalte categorii de care au fost scutite, în 2015, de la plata impozitelor: fundaţiile cu caracter umanitar, social sau cultural, cele ale cultelor religioase recunoscute, precum şi unităţile sanitare publice.

”Putem da această veste bună medicilor de familie, a căror activitate de o importanţă majoră s-a văzut inclusiv în această perioadă, când s-au aflat şi ei în prima linie e bătăliei cu pandemia de COVD-19”, se mai precizează într-un comunicat al liberalilor.

Pandemia de coronavirus a atras numeroase privilegii medicilor din prima linie. Pe lângă diferitele inițiative legislative în curs, doctorii și personalul medical care tratează pacienții infectați cu COVID-19 vor beneficia și de un bonus lunar de 500 de euro.