Medicii: Coronavirusul se vindecă mai greu. Nelu Tătaru: Urmează trei-patru săptămâni grele

FOTO: Parentingupstream/Pixabay.com
FOTO: Parentingupstream/Pixabay.com

Medicii români atrag atenția că se vindecă mai greu coronavirusul, iar pacienții cu forme medii ale bolii au nevoie chiar și de o lună de tratament.

„Am observat că în ultima perioada de timp, formele medii de boală, fără comorbidități, se negativează greu. Adică stau o perioada mai lungă de timp până să obțină acel test negativ. Aș spune că modul în care evoluează simptomele, retrocedarea acestor simptome este mai greoaie.

S-au modificat și ca tablou. Altădată veneau că nu mai aveau gust și miros. Acum gustul și mirosul se pierd poate chiar cu o săptămână de la debutul bolii. Altădată apăreau dureri musculare după ce era febra 38-39 de grade, acum sunt pacienți afebrili care acuză am dureri musculare.

Or, noi știm că durerile musculare reprezintă un semn că trebuie să urmărim cu atenție evoluția pacientului respectiv”, a declarat managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Sf. Parascheva, Carmen Dorobăț, la Digi24.

Autoritățile nu sunt optimiste în ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus în România. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că urmează o perioadă dificilă și o posibilă creștere a numărului de cazuri noi.

„Avem trei-patru săptămâni grele pentru a intra pe un platou. Haideți să participăm cu toții la scăderea numărului de cazuri. (…) Fiecare caz nou poate provoca un focar. (…) Se vor mai lua restrictii la nivel local, nu se impune carantinare la nivel național”, a declarat Nelu Tătaru, după o vizită pe care a făcut-o la instituțiile sanitare din Constanța.

Ieri au fost raportate 5.343 de cazuri noi de COVID-19, un nou record al infecțiilor cu coronavirus de la începutul pandemiei. De asemenea, 107 români au murit în ultima zi, cel mai mare număr de decese înregistrat până acum.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.