Au fost descoperiți alți 2 doctori care nu aveau aviz de la Colegiul Medicilor

clinică dentist stomatolog
Foto: jarmoluk / pixabay.com

Cazul Matteo Politi scoate la lumină și alte nereguli din sistemul medical românesc. Jurnaliștii TVR au descoperit alți doi medici care apar pe siteul clinicii private Euromedical din București, dar care nu apar și în Registrul Medicilor din România.

Este vorba despre Piero Fullone (Italia) și Iris Moscovici (Israel), care nu există în Registrul național al medicilor care au drept de liberă practică în România.

Potrivit siteului Euromedical, medicii sunt specialiști renumiți în plan european și acordă servicii și tratamente dentare și de estetică facială.

Mai mult, Piero Fullone și Iris Moscovici apar și în ofertele online mai vechi ale altei clinici private.

Însă cei doi nu apar nici printre cei 143 de medici care au obținut drept de practică temporar în România în ultimii 4 ani. Conform TVR, doar medicii care apar în registrul doctorilor de pe site-ul Colegiului Medicilor au drept să profeseze în România. Cei care nu sunt acolo riscă să ajungă la închisoare, pentru că încalcă legea.

Cei de la clinica Euromedical au transmis că ambii doctori sunt dentiști cu acte în regulă în țarile lor și că nu au lucrat niciodată la ei în clinică, deși au avut discuții pentru o colaborare.

Între timp, imaginile acestora au fost șterse de pe siteul clinicii Euromedical.

Foto: jarmoluk / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.