Medicamentul aprobat împotriva coronavirusului. „Este prima terapie autorizată pentru COVID-19”

coronavirus covid-19
Foto: padrinan / pixabay.com

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a autorizat de urgență folosirea medicamentului Remdesivir pentru tratarea coronavirusului, anunță BBC.

Autorizarea înseamnă că, de acum, acest medicament anti-viral folosit și împotriva virusului Ebola poate fi folosit pe pacienții care sunt internați în spitale cu o formă gravă de COVID-19.

Recent, un studiu clinic a arătat că medicamentul i-a ajutat pe pacienții aflați în stare gravă să se recupereze într-o perioadă mai scurtă de timp decât cei care au primit placebo.

Pe de altă parte însă, Remdesivir nu a reușit să îmbunătățească notabil rata mortalității.

Experții au anunțat că medicamentul produs de compania farmaceutică Gilead din California, SUA, nu trebuie văzut ca un „medicament-minune” împotriva coronavirusului.

Remdesivir are efect asupra genomului virusului. Concret, medicamentul îi distruge abilitatea de a se copia / reproduce.

Reprezentanții companiei au anunțat că vor dona 1,5 milioane de flacoane de Remdesivir.

„Este prima terapie autorizată pentru COVID-19”, a menționat comisarul Stephen Hahn de la Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA.

Autorizarea de urgență nu este același lucru precum autorizarea formală, care necesită un nivel mai ridicat de verificări.

Un studiu realizat de Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA a descoperit că Remdesivir a scurtat durata prezenței simptomelor de la 15 la 11 zile.

În studiul clinic au fost implicați 1.063 de pacienți de la spitale din întreaga lume, inclusiv din SUA, Franța, Italia, Marea Britanie, China și Coreea de Sud.

Compania Gilead recomandă un tratament de 10 zile pentru pacienții ventilați mecanic și de 5 zile pentru ceilalți.

Citiți și:

Medicamentul împotriva COVID-19 în care omenirea își pune speranțele a ajuns și în România

98% dintre pacienții tratați cu un medicament împotriva COVID-19 s-au vindecat

Foto: padrinan / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.