Medic român condamnat la închisoare cu suspendare pentru 185 de infracțiuni de luare de mită

Medic România. Foto: Pixabay
Medic România. Foto: Pixabay

Medicul Lucian Jianu a fost condamnat de Tribunalul Prahova la trei ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de patru ani, după ce a luat mită în formă continuată, în perioada 2009-2015.

Medicul a fost achitat de acuzațiile de spălare de bani. Medicul primea bani de la persoane pe care apoi le încadra sau le menținea în grad de invaliditate.

Decizia nu este definitivă, însă instanţa de fond a dispus confiscarea de la inculpat a banilor primiţi cu titlu de mită – peste 70.000 de lei, şi l-a obligat pe acesta la 10.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Lucian Jianu, medic primar la Cabinetul Teritorial de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Sinaia, a fost trimis în judecată în mai 2017, după ce a fost prins în flagrant delict în timp ce lua mită de la unii beneficiari ai dreptului de pensie de invaliditate.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.