Medic de la Victor Babeș: „Nu mai prididim cu internările, nici la început nu a fost așa”

spital victor babeș
Foto: www.institutiimedicale.ro

Simin Aysel Florescu, medic de boli infecțioase și directorul medical al Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București a tras un semnal de alarmă pe rețeaua de socializare Facebook.

Potrivit medicului, spitalul face internări pe bandă rulantă, iar atât unitatea de terapie intensivă, cât și spitalul, sunt pline de pacienți.

Simin Aysel Florescu a vorbit și despre cei care cred în teorii ale conspirației care susțin că virusul nu există: „Ne-am relaxat. Toată lumea e fericită. Unii cred că boala asta nici nu a existat vreodată. Ei bine, există. Si e din ce în ce mai multă… Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ‘Dr. Victor Babes’ din București e plin. Nu mai prididim cu internările, vin grupuri de zeci de persoane depistate în comunitate în București, zilnic, Călărași, Roșiori, Giurgiu, etc. Colegii din DSP cauta locuri in spital”.

„Noi primim cât timp încă mai putem asigura un flux externare-internare, dar în condițiile astea, deja suntem plini. Terapia intensivă e colmatată, spitalul plin, medicii și asistentele în acțiune maxima. E plin. Nici la inceput nu a fost așa…”, a mai scris medicul pe Facebook, potrivit hotnews.ro.

„Boala exista și poate fi atât de gravă cum nu vă închipuiți (…) Vad comentarii: ‘pai da, e plin cu asimptomatici…’ Asimptomaticii pot deveni simptomatici în 5-6 zile… ce surpriză, nu?? Da, factorii de risc și comorbiditățile sunt foarte importanți. Dar… nu numai… mai există și un factor necunoscut, care determină forma severă la pacienți aparent fără risc. Nu știm tot despre această infecție. Învățăm din mers. Știm însă că trebuie evitată îmbolnăvirea, cât putem de mult. Teribilismul, falsa siguranță și ignoranța fac victime”, a conchis medicul.

Spitalele s-au aglomerat și în Iași

Nu doar la București situația este din ce în ce mai dificială din cauza aglomerării spitalelor cu pacienți bolnavi de COVID-19.

Potrivit publicației locale „Ziarul de Iași”, la nivel județean, dintr-un număr de aproximativ 320 de paturi destinate bolnavilor cu infecţia cu noul coronavirus, mai sunt libere aproximativ 70.

În ultima lună de stare de alertă s-au înregistrat la cel mai mare spital din Moldova, „Sf. Spiridon“, mai multe cazuri decât în cele două luni anterioare de stare de urgenţă, mai notează jurnaliștii locali, care completează că „lucrurile, aşadar, nu par a merge deloc în direcţia bună”.

În plus, joi dimineaţă, 18 iunie, la Spitalul de Boli Infecţioase mai erau libere 5 paturi la saloanele de confirmaţi destinate femeilor, şi tot 5 la cele destinate bărbaţilor.