Medic de la Urgențe, condamnat pentru că nu a luat probe de sânge șoferilor băuți

FOTO: Belova59/Pixabay.com
FOTO: Belova59/Pixabay.com

Judecătorii Curții de Apel Cluj au decis condamnarea medicului clujean Adina Golea, directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj și șef al Unității de Primiri Urgențe Cluj, la un an și sașe luni de închisoare cu suspendare.

Procurorii au acuzat-o de două fapte penale: instigare la favorizarea făptuitorului și instigare la abuz în serviciu în formă continuată. Potrivit evz.ro, judecătorii au decis să o achite pe Adela Golea pentru prima infracțiune și să păstreze a doua condamnare. În plus, va trebui să execute 60 de zile de muncă în folosul comunității, la Primăria Cluj Napoca sau la o instituție de cult.

Adela Golea a fost trimisă în judecată după ce a decis să prioritizeze acordarea asistenței medicale de urgență în cadrul UPU Cluj. Mai exact, medicul a dat un ordin prin care le-a cerut colegilor să nu mai recolteze probe de sânge de la șoferii bănuiți că au condus sub influența alcoolului decât dacă au fost implicați în accidente rutiere. Și-a motivat această decizie prin faptul că există o lipsă de personal și a dorit să prioritizeze cazurile grave. Procurorii au spus că din cauză faptului că nu li s-au luat probe biologice unor șoferi, două dosare penale au fost clasate.

După condamnarea de la Judecătoria Cluj Napoca, Adela Golea nu a vrut să mai facă apel. Atunci a declarat că nu prea mai are încredere în justiție și că procesul din apel nu poate avea altă rezolvare, decât condamnarea.

„Nu cred că voi merge mai departe în acest proces. Acum vreau doar să-mi văd de viaţa mea personală, nu mai îmi rămâne altceva. Vom vedea cine va prelua sarcinile mele, eu nu voi continua la spital. Sunt un om demn, nu pot să le mai predau studenţilor şi să lucrez cu angajaţii când eu am dosar penal. Nu intenţionez nici să fac apel, nu cred că voi face. Nu voi face, pentru că eu ştiu cum a mers acest proces şi nu are niciun rost”, spunea Golea, potrivit evz.ro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.