Medic dat afară din apartamentul închiriat: „A dat cu clor după mine”

FOTO: Engin_Akyurt/Pixabay.com
FOTO: Engin_Akyurt/Pixabay.com

În România apar tot mai multe cazuri de agresiune împotriva celor care lucrează în domeniul sanitar în această perioadă. Săptămâna trecută, o asistentă din Galați a fost agresată de vecini pentru că lucrează într-un spital în care sunt tratați bolnavi de coronavirus, apoi, zilele trecute, a fost un caz asemănător și la Sibiu.

Un medic rezident de la un spital din București a fost dată afară din casă de proprietarul apartamentului în care locuia cu chirie, doar pentru că lucrează într-un spital și ar putea „aduce virusul acasă”.

Într-o intervenție la Digi24, doctorița a povestit că a fost sunată pe 31 martie de proprietar și i s-a spus că ar fi mai bine să plece pentru că e medic, lucrează în spital și „a început lupta pentru supravețuire” și îi e teamă că „va aduce virusul”.

„I-am spus că unde lucrez eu nu e niciun caz, m-a testat, nu am nici simptome, nici febră n-am făcut. Apoi, la nici două zile mi-a trimis mesaj și mi-a spus că vrea un răspuns… ceea ce e foarte dificil să găsești un loc, cel puțin în perioada asta. A dat cu clor după mine, prin casă a dat cu clor, cu pulverizator, pe clanțe.

Este inuman ce se întâmplă, efectiv se ia în batjocură medicul. E frustrant, chiar am învățat și învăț mult pentru asta și îmi place ce fac, dar te fac să te simți prost”, a declarat doctorița, pentru Digi24.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.