Medic acuzat că și-a tăiat 2 colegi cu un instrument în timpul unei operații

sorin păun floreasca
Sorin Păun, medicul acuzat de colegi că i-a tăiat într-un acces de furie. Foto: Libertatea

Mai mulți medici de la Spitalul Floreasca din București îl acuză pe șeful unei secții că ”şi-a înţepat deliberat” doi colegi cu un instrument cu care lucrase la o pacientă cu hepatita C, relatează publicația ”Libertatea”.

În timpul unei operații din 6 martie, ”într-un acces de furie”, șeful de secție Sorin Păun și-a atacat doi colegi, susțin 8 medici primari chirurgi, 2 specialişti în chirurgie şi 6 rezidenţi, mai notează sursa citată.

Pe masa de operaţie era o femeie de 86 de ani, care trebuia operată pentru extirparea unei tumori de pe colon. În plus, ea era infectată cu virusul hepatitei C, care se transmite prin sânge.

Potrivit plângerii înaintate de medici către conducerea spitalului, chirurgul Sorin Păun “a înţepat, în mod deliberat, într-un acces de furie pe dr. Manolescu Ştefania şi pe dr. Gaspar Bogdan“. Doctoriţei Ştefania Manolescu a început să îi sângereze mâna, iar medicul Bogdan Gaspar s-a ales cu “traumatism prin contuzie la nivelul feţei dorsale a mâinii stângi”.

În plângere se mai arată că Ştefania Manolescu a mai rămas în sală câteva minute, după care a fost dată afară de către Sorin Păun. Apoi, ea a părăsit sala de operaţie şi a mers la Direcţia Spitalului unde a depus o reclamaţie.

“Într-un moment de nervozitate dus până la extrem, dr. Păun a scos electrocauterul din pacient şi m-a lovit cu acesta peste mâna stângă, provocându-mi o rană sângerândă. În timpul actului operator, dr. Păun m-a lovit atât pe mine, cât şi pe dr. Gaspar de câteva ori şi cu pensa peste mâini”, a scris şi dr. Ştefania Manolescu, rezidentă la chirurgie în anul VI, în plângerea pe care o înaintează separat managerului spitalului, mai scrie ”Libertatea”.

Medicii au anunțat că, până la finalizarea anchetei, nu vor mai intra în sala de operație alături de Sorin Păun. Acesta nu a putut fi contactat pentru a-și spune punctul de vedere.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.