Medalie extraordinară pentru România la Mondialele de atletism

După argintul cucerit de promițătorul Andrei Gag, la aruncarea greutății, România a mai cucerit, aseară, la Portland (SUA), încă o medalie la Campionatele Mondiale de atletism în sală.

Ștafeta feminină de 4×400 de metri a României a câștigat medaliile de bronz. Atletele din România care au ajuns pe podiumul mondial sunt Adelina Pastor, Mirela Lavric, Andrea Miklos și Bianca Răzor.

Româncele au încheiat cursa în 2 minute și 31, 51 secunde, cot la cot cu polonezele (Ewelina Ptak, Malgorzata Holub, Magdalena Gorzkowska, Justyna Swiety), care au fost însă mai rapide cu câteva zecimi de secundă, dar la mare distanță de americance (Natasha Hastings, Quanera Hayes, Courtney Okolo, Ashley Spencer), care au ajuns la finiș cu cinci secunde mai devreme.

Jamaica, o mare favorită la medalii, nu a încheiat cursa, în timp ce româncele au reușit să depășească reprezentantele Nigeriei și Ucrainei.

Bronzul de la ștafeta de 4×400 de metri și argintul de la aruncarea greutății sunt primele medalii pe care le câștigă România la Mondialele de sală din 2004, când competiția a avut loc la Budapesta.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

40 de visuri împlinite în 5 zile. Oamenii care înalță case și construiesc demnități
Banii cu care cumperi normalitatea. Ce poți face cu 5.000 de lei într-un sat măcinat de sărăcie
Cu 9.000 de dolari și-a clădit locuința visurilor sale. Casa-dom: ingenioasă și gata în 6 săptămâni