Doi bebeluși au fost uciși de o bacterie într-o maternitate din România

Cu aproape un sfert de populație peste granițe, românii din țară se împuținează pe zi ce trece. Foto: Evan-Amos via Wikimedia Commons
Foto: Evan-Amos via Wikimedia Commons

Doi bebeluși născuți prematur la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi au fost infectaţi cu bacilul Klebsiella și au murit, transmite Digi24. Unul dinte copii avea 9 zile, iar celălalt 11. Amândoi depindeau de aparate.

Alți doi au fost infectați cu această bacterie periculoasă și se află acum sub supraveghere medicală.

Deocamdată nu se cunoaște sursa de infecție: analizele de laborator făcute până acum nu au indicat prezența microbului în salon, în incubator sau la cadrele medicale care au lucrat în acea zonă. Este posibil ca microbul să provină dintr-o sursă externă.

Direcția de Sănătate Publică din Iași a deschis o anchetă, iar Spitalul Județean de care ține maternitatea desfășoară o anchetă proprie.

Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi a mai fost în atenția presei chiar în această săptămână, după ce o mămică a povestit pe blogul personal chinurile prin care a trecut în această instituție.

Gabriela Curelaru, o tânără din Iași care a născut recent la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași a povestit că mai multe cadre medicale că au umilit-o și i-au vorbit urât în timpul nașterii naturale, sporindu-i și mai mult durerile. În loc să o liniștească, asistentele și medicii au certat-o permanent pe motiv că țipă prea tare.

„Nu te mai screme și nu mai scoate sunete! Când mergi la WC și ești constipată așa țipi? Sunete de astea scoți?”, i-a spus una dintre doctorițe.

Gabriela Curelaru a fost martoră și la jignirile aduse unei alte mămici: „În salonul din fața mea o altă mămică născuse. Nu vedeam decât o pată imensă de sânge. Lângă ea era Spintecătoarea și o asistentă. Femeia urla de durere în timp ce cerea clamante. O coseau. „Nu te mai văita atâta! Când ai făcut sex nu ai mai urlat atâta. Așa vă trebuie dacă vă place să faceți copii pe bandă rulantă!””.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.