Măsurile de siguranță pe care trebuie să le iei când vrei să îți deschizi un magazin

aparatură fiscală
Sursă foto: Shutterstock / Copyright: goodluz

Spre deosebire de magazinele online, cele fizice, aflate la parterul unui bloc sau într-un mare centru comercial, reprezintă o investiție mult mai mare, cu riscuri pe măsură. Iar una dintre principalele probleme cu care orice proprietar se va confrunta este asigurarea siguranței angajaților, bunurilor, dar și banilor rulați într-o zi. Amenajarea spațiului, obținerea tuturor avizelor și securizarea valorilor sunt câteva aspecte esențiale pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vrei să-ți deschizi un spațiu comercial.

Măsurile de siguranță pe care trebuie să le iei când vrei să îți deschizi un magazin:

1. Montează camere de supraveghere

Deși nu pot opri în mod concret și direct o infracțiune aflată în desfășurare, camerele video montate în magazine au un rol foarte eficient în descurajarea unor tentative, mai ales atunci când sunt la vedere, iar în magazin există semnalizare pusă special pentru a atenționa asupra existenței lor. În același timp, camerele video pot furniza informații importante în eventualitatea în care s-au produs infracțiuni. Acesta este și motivul pentru care un magazin, indiferent de dimensiuni, ar trebui să aibă cel puțin două camere montate, una la intrare, iar cealaltă în interior, în proximitatea casei de marcat.

2. Asigură un control mai bun asupra banilor

Pentru că discutăm despre casa de marcat, banii trebuie securizați cu mare atenție la finalul fiecărei zile. Până să fie depuși la bancă, este important să ai un seif cu cheie sau cifru digital, care să îți permită să ții toate încasările într-un loc sigur. În același timp, manipularea banilor trebuie făcută cu mare grijă, motiv pentru care posibilitatea de a apărea o eroare umană trebuie limitată. În acest sens, ar trebui să iei în calcul instalarea unei mașini de numărat bani, care te va ajuta să ții o evidență mult mai exactă, cu șanse mult mai mici de erori, mai ales atunci când lucrezi cu sume mari.

3. Amenajează corect spațiul comercial

Când spunem aranjarea corectă a spațiului comercial, nu ne referim la modul în care produsele stau la raft. Mai important este felul în care rafturile și zonele comerciale sunt poziționate, astfel încât angajații să aibă vizibilitate maximă asupra clienților. În acest fel, vor putea interveni mai prompt de fiecare dată când va fi nevoie.

4. Pune alarmă și grilaj

Magazinul trebuie securizat și în afara programului de lucru sau în zilele în care este închis, iar două dintre cele mai simple și eficiente metode sunt montarea unui grilaj și a unei alarme cu senzori. Aceasta din urmă oferă avantajul că poate alerta imediat autoritățile dacă se întâmplă ceva.

5. Încheie contract cu o firmă de pază

În ciuda faptului că și angajații magazinului trebuie să fie de multe ori vigilenți, închirierea serviciilor unei firme specializate în paza spațiilor comerciale va oferi mai multă siguranță și îi va ajuta pe cei din magazin să își desfășoare activitatea concentrându-se total asupra sarcinilor de lucru.

Deși toate acestea pot reprezenta investiții destul de mari, astfel de îmbunătățiri aduse într-un magazin pot contribui decisiv în limitarea pierderilor și evitarea unor situații extrem de neplăcute.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: goodluz