Măștile devin obligatorii la Paris și în unele spații deschise

Foto: Pixabay

Purtarea măștii de protecție va deveni obligatorie în unele zonele algomerate ale capitalei Franței, pe fondul creșterii numărului de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în zona Parisului.

Poliția franceză a anunțat că ordinul se adresează persoanelor cu vârste de peste 11 ani care se află în ”zone foarte aglomerate”.

Virusul a circulat mult mai activ în preajma Parisului de la mijlocul lunii iulie, au adăugat autoritățile franceze, care au impus de mai multă vreme obligativitarea purtării măștilor în spațiile închise

Experții avertizează că Franța ar putea pierde controlul asupra evoluției epidemiei ”în orice clipă”, scrie BBC.

Alte orașe mari, precum Nisa sau Lille, au introdus măsuri similare, de purtare a măștii în anumite spații deschise.

În schimb, autoritățile din Paris nu au anunțat încă zonele din capitală unde va fi obligatorie masca, cu toate că ordinul intră în vigoare luni dimineața.

Autoritățile franceze spun că în zona Parisului, rata de teste pozitive este 2,4%, în timp ce media națională este de doar 1,6%.

În fiecare zi, peste 400 de persoane din Paris sunt testate pozitiv, iar categoria de vârstă cea mai afectată este cea între 20 și 30 de ani.

Franța a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, aproape 2,300 de noi cazuri de îmbolnăvire într-o singură zi: un record al ultimelor luni.

În total, în Franța au fost înregistrate peste 235.000 de cazuri de infecție cu COVID-19, iar peste 30.000 de persoane și-au pierdut viața din cauza virusului.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.