Mașinile vechi de 10 ani care se strică cel mai rar

cele mai fiabile mașini vechi de 10 ani
Foto: Free-Photos / Goodfreephotos_com / jarmoluk / Toby_Parsons / pixabay.com

În România, foarte mulți șoferi folosesc mașini vechi sau automobile cumpărate la mâna a doua care au strâns mulți kilometri.

Și, cu cât o mașină este mai veche, cu atât crește riscul ca aceasta să se strice mai des, iar proprietarul să fie nevoit să investească în ea sume tot mai mari de bani.

Însă, dacă vă alegeți o mașină fiabilă, chiar dacă este una veche și de 10 ani, atunci veți fi ferit de multe dintre neplăcerile de care vor avea parte alți șoferi.

Raportul din 2017 al organizației germane de testare auto TÜV arată că cele mai fiabile 3 modele de mașini care au împlinit vârsta de 10-11 ani sunt, în această ordine, Porsche 911, Toyota Corolla Verso și Mercedes-Benz SLK.

Organizația germană de control tehnic al automobilelor realizează aceste clasamente în fiecare an. Pentru a putea fi inclus în raportul TÜV, un model de mașină trebuie să fie testat de 500 de ori.

Mai jos găsiți topul mașinilor vechi de 10 ani care se strică cel mai rar. În cea de-a doua coloană este trecut procentul defecțiunilor (cât % dintre mașinile respective au avut defecțiuni), iar în ultima coloană kilometrajul. Media procentelor defecțiunilor este de 27,1%.

Foto: Free-Photos / Goodfreephotos_com / jarmoluk / Toby_Parsons / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.