Mașinile pompierilor români sunt primite cu aplauze de greci: „Le oferim camere gratuite când vor să vină în vacanțe”

FOTO: MAI
FOTO: MAI

Mai multe publicații elene scriu în termeni elogioși despre porfesionalismul pompierilor români care ajută la stingerea incendiilor. Publicația greacă Ta Nea scrie că pompierii români sunt primiți cu aplauze de localnici.

Jurnaliștii greci prezintă și câteva postări din social media legate de intervenția pompierilor români:

Grigoraki Maria: Pompieri români în „iadul” din Evia… Nu vom lăsa Grecia singură … este mesajul Ambasadei României… nu am cuvinte… doar un nod în gât şi lacrimi. Mulţumim!

Gogozefinos: Vin românii şi ne iau focurile.

Ziggy36: Glumă-glumă, dar acolo unde acţionează românii s-a restrâns serios frontul.

Olgakoum: Voi pleca în munţi. Ai României, pentru că de la ai noştri ne-am luat adio. Oricum în fiecare vară mergeam la Braşov. Este timpul să merg mai la nord spre Cluj Napoca. Şi spunem că sunt nebuni aceşti români. Au şi parcuri întinse (de-adevăratelea, nu 5 copaci) chiar în mijlocul oraşelor.

Omirosb: Dacă pompierii români vor să stea aici în fiecare vară le oferim gratuit camere în Halkidiki, pe primul sau al doilea braţ.

realpolitic: Pe unde trec pe aici românii cu maşinile lor, iese lumea şi îi aplaudă.
mega dytikos: Merg să spăl curtea şi să cumpăr dulceaţă de vişine, nu cumva să vină românii.

Vyronas Sagris: Este impresionant că nu vă este deloc ruşine să vă faceţi că nu înţelegeţi. Care grec a spus că pompierii români sunt mai buni decât cei greci? Toţi pompierii sunt eroi. Însă echipamentele românilor sunt evident mai bune. Nu grecii „adoptă” această idee, este adevărul.

Yannis: Şi în pandemie românii aveau printre cele mai multe paturi la ATI pe cap de locuitor din Europa, erau pe locul al 3-lea dacă îmi amintesc bine. În sfârşit, să ne uităm să luăm ce e mai bun din misiunile străine pentru binele ţării noastre.

Pompierii români intervin pentru a treia zi la stingerea incendiilor din zona Spathari, insula Evia. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), șase pompieri vor avea marți misiunea, la fel ca zilele trecute, de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum și crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor.

Potrivit IGSU, o situație deosebită a fost întâlnită luni seară când, la retragerea echipajelor în bază, a fost observat un incendiu pe vârful unui deal abrupt.

„Au fost executate recunoașteri cu o dronă și cu un autoturism cu capabilități off-road, nefiind identificat niciun traseu care să permită apropierea de focare. Având în vedere configurația terenului, precum și vizibilitatea scăzută (noapte), pompierii s-au retras spre bază în jurul orei 24.00. În această dimineață, pentru a avea o imagine de ansamblu, colegii noștri efectuează o recunoaștere din aer a zonei respective, cu ajutorul dronei”, au transmis reprezentanții IGSU.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.