Maşinile parcate neregulamentar vor fi ridicate, în sectorul 1

Foto: Facebook/Poliția Locală sector 1
Foto: Facebook/Poliția Locală sector 1

Echipe mixte ale Administraţiei Domeniului Public şi ale Poliţiei Locale Sector 1 au demarat, începând de ieri, ridicarea maşinilor parcate neregulamentar pe domeniul public, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sector 1.

Astfel, vor fi ridicate autoturismele staţionate neregulamentar pe trecerile de pietoni, pe spaţiile verzi, care blochează accesul în parcările de reşedinţă, staţionate pe trotuar fără a asigura limita de un metru lăţime pentru pietoni, staţionate pe locurile rezervate pentru persoane cu handicap sau destinate încărcării autovehiculelor electrice, sau care blochează pistele de biciclete special amenajate sau accesul în instituţii publice.

Vehiculele ridicate vor fi depozitate în spaţiul special amenajat la sediul din Şos. Odăii nr. 3-5, iar Poliţia Locală Sector 1 va face constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor, în timp ce de ridicarea, transportul şi depozitarea autoturismelor se va ocupa Administraţia Domeniului Public Sector 1.

„Prin această măsură încercăm să fluidizăm şi să punem ordine în traficul din Sectorul 1, îngreunat şi de către cei care îşi parchează neregulamentar maşinile. Cetăţenii trebuie să înţeleagă că nu pot parca maşina oriunde la întâmplare pe domeniul public: pe treceri de pietoni, pe spaţii verzi, pe piste de biciclete sau să blocheze accesul în spitale”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Restituirea vehiculelor se va face numai proprietarului/deţinătorului/utilizatorului legal al acestuia şi doar după întocmirea procesului-verbal de contravenţie de către poliţistul local şi achitarea tarifelor de ridicare, transport şi depozitare, în baza certificatului de înmatriculare/înregistrare în original sau al oricărui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau folosinţă asupra vehiculului/rulotei/remorcii şi a unui act de identitate al solicitantului.

– Tarifele de ridicare sunt: 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, şi 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.

– Tarifele de transport sunt: 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, şi 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.

– Tarifele de depozitare sunt: 75 de lei în primele 24 de ore, şi 25 de lei/zi după intervalul de 24 de ore.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.