Mașinile Google Street View se întorc în România

Mașinile Google Street View vor străbate România în această vară. Foto: Pixabay

Google Street View va actualiza străzile din România pe Google Maps cu ajutorul unei flote de mașini care va imortaliza toate arterele importante din țara noastră.

Mașinile vor face fotografii pe drumurile care leagă toate localitățile din România, potrivit unui comunicat de presă.

Călătoriile mașinilor Google Street View în România încep în 25 iunie și vor dura două luni de zile.

Street View este un serviciu popular oferit de Google, care este disponibil în peste 85 de țări din lume. Google Street View permite utilizatorilor să vadă imagini în 360 de grade din multe locuri de pe Pământ, printre care străzi, orașe, monumente istorice, obiective turistice și animale sălbatice, atât pe pământ, cât și în apă.

Google Street View, din Deltă până în muzeul Bruckenthal

Serviciul este disponibil și utilizatorilor de Google Earth sau Google Maps pe mobil.

Street View este disponibil României din 2012, când primele imagini ale celor mai importante orașe din țară au fost incluse în platforma google Maps.

Ultima fotografiere masivă a României s-a făcut, de către mașinile Google Street View, în 2012, când au fost parcurși peste 40.000 de kilometri de drumuri. Seriviciul acoperă numeroase orașe din țara noastră, cât și multe obiective importante, precum Salina de la Turda, Castelul Bran, Cetatea de la Alba Iulia, Muzeul Brukenthal și Dunărea.

De asemenea, în această vară se vor face fotografii și în Delta Dunării.

Mai mult, în perioada următoare vor fi publicate pe Google Maps imagini Street View din diferite obiective turistice din Transilvania.