Mașini prinse între bariere, pe calea ferată. Cum explică situația CFR | VIDEO

Câteva mașini au rămas blocate între bariere, pe calea ferată, sâmbătă seară, în localitatea Petricani, din Ilfov. Potrivit unor imagini suprinse de o cameră de supraveghere, incidentul a avut loc după ce barierele au fost ridicate, pentru ca apoi să fie lăsate din nou, după doar câteva secunde.

CFR susține că șoferii nu au respectat regulile, potrivit Digi24. Pe imagini se vede cum două autoturisme sunt prinse între bariere, pe o zonă tampon. Apoi, șoferii ridică barierele și reușesc să plece de pe calea ferată.

În urma imaginilor apărute, directorul CFR SA Ioan Pintea a transmis că este vorba despre „un caz clasic” în care conducătorii auto nu respectă legislația rutieră.

„Barierele se ridică odată cu eliberarea secțiunii de tren. Dar să luăm în considerare mai multe aspecte: se ridică imediat, dar sunt în proces de ridicare. Șoferii trebuie să aștepte și semnalele luminoase și sonore, lucru care nu s-a întâmplat.

Barierele s-au lăsat din nou pentru că urma să vină un alt tren. Șoferii trebuie să se angajeze în pasaj abia după ce barierele sunt verticale și semnalele roșii se sting și se aprind cele albe. Barierele funcționează după reguli clare. Nu apucaseră să se ridice în poziție verticală”, a declarat Ioan Pintea, director CFR SA. Poliția a anunțat că investighează acest incident.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.