Mașină la mâna a doua sau mașină nouă? Avantaje și dezavantaje

Foto: Unsplash

Vrei o mașină și ești indecis între a alege o mașină nouă sau una la mâna a doua? Ia în calcul avantajele și dezavantajele pentru fiecare situație în parte și îți va fi mai ușor să decizi.

Pentru fiecare variantă există argumente pro și contra, dar, tocmai enumerarea acestora poate să facă diferența, astfel ca, în final, alegerea să fie în acord real cu nevoile și posibilitățile tale. 

Mașină nouă: avantaje și dezavantaje

O mașină nouă este mereu una dintre primele alegeri. Te încurajează și variantele de finanțare variate și oferta bogată. Pe de altă parte, după casă, mașina este cea mai valoroasă achiziție pe care o faci, așa că trebuie bine gândită, indiferent dacă mergi pe varianta unui împrumut, a leasingului sau dacă ai toți banii. 

 

Un argument valabil mai ales în această perioadă este acela că, din cauza epidemiei, producția de mașini a fost serios afectată, astfel că marii producători oferă pentru unele dintre modelele lor oportunități de finanțare, prețuri reduse sau o serie de bonusuri, care vin la pachet cu mașina. Strategia a fost aplicată și de Renault, compania care produce și Dacia Logan, astfel că trebuie să iei în calcul aceste oportunități. Dincolo de ofertele de preț, acestea sunt celelalte avantajele ale unei mașini noi: 

Nu este totul roz când vine vorba de mașini noi. Trebuie luat în calcul și reversul medaliei, respectiv dezavantajele: 

Mașină second hand: avantaje și dezavantaje

O mașină rulată nu este neapărat o mașină veche. Înainte de a refuza ideea unei mașini la mâna a doua, trebuie luat în calcul proprietarul anterior, numărul de kilometri, vârsta mașinii și modul în care a fost întreținută. Luând în calcul aceste elemente, iată care sunt principalele avantaje pentru care merită să cumperi o mașină la mâna a doua: 

Pentru onestitate, iată și reversul medaliei, în cazul mașinilor la mâna a doua. Principalele dezavantaje sunt: 

Alegerea unei mașini noi sau la mâna a doua trebuie făcută cu atenție, fără orgolii (pentru că orgoliile înseamnă bani în plus), în funcție de nevoile reale, în funcție de buget și fără excese, pentru că, înainte de dotări, mărci sau performanțe, trebuie luată în calcul utilitatea mașinii și atât. 

Sursa foto: unsplash.com


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version