Mașina care se încarcă mai repede decât un telefon și are o autonomie de 650 de kilometri

Pe lângă autonomie, mașinile electrice se mai confruntă și cu timpul prea mare necesar pentru încărcarea bateriilor. Henrik Fisker, directorul companiei Fisker, anunță că a realizat un prototip al unei mașini electrice care se încarcă chiar mai repede decât un telefon.

Este vorba despre eMotion, care va costa în jur de 129.00 de dolari la precomandă și va fi produsă începând cu 2019.

Această mașină electrică ar urma să aibă o autonomie de aproximativ 650 de kilometri și o viteză maximă de 260 de kilometri pe oră. Pentru a a parcurge o distanță de 100 de kilometri ar fi nevoie de un timp de încărcare de 9 minute.

„EMotion va fi echipat cu un hardware care să permită conducerea complet autonomă atunci când este aprobată și lansată de un furnizor de parteneriat care urmează să fie anunțat în curând.

Interiorul va accentua confortul final și interfața cu utilizatorul atât pe scaunele din față, cât și pe cele din spate, iar toate scaunele vor avea acces la ecrane și caracteristici infotainment”, anunță reprezentanții Fisker, potrivit Digi24.ro.

În acest moment, modelul Tesla S are o autonomie de 300 de kilometri, iar bateriile se încarcă în aproximativ o oră, însă la o stație specială, dezvoltată de compania americană.

Prima de 10.000 de euro promisă de Ministerul Mediului pentru achiziţia unui automobil electric, prin programul Rabla, a determinat deja înregistrarea a peste 100 de comenzi pe piaţa locală, cele mai multe fiind modele Mercedes-Benz şi BMW.

Primăriile marilor oraşe, dar şi lanţurile de benzinării ar putea fi obligate să amenajeze puncte de încărcare pentru maşinile electrice. Cel puţin asta îşi doresc mai mulţi deputaţi PNL, care au şi iniţiat un proiect de lege.

Ei spun că statul român le oferă facilităţi celor care doresc să-şi cumpere maşini electrice, dar infrastructura necesară alimentării lipseşte. Dacă proiectul devine lege, în fiecare benzinărie mai mare ar trebui să apară cel putin două puncte de încărcare rapidă.

Fisker EMotion – Electrifying Emotions from Henrik Fisker on Vimeo.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.