Masca a devenit obligatorie și la plajă într-o regiune din Spania

mască la plajă
Foto: Alexandra_Koch / pixabay.com

Guvernul local din Andaluzia, Spania, a introdus marți, 14 iulie, un pachet de măsuri menite să oprească răspândirea coronavirusului în comunitate, relatează publicația ziarulromanesc.es.

Cea mai notabilă măsură este obligația de a folosi masca de protecție permanent, atât în spații deschise cât și în spații închise, inclusiv la plajă, și indiferent dacă se poate menține sau nu distanța socială de 1,5 metri între persoane.

Singurele excepții sunt copiii sub 6 ani și cei care dovedesc faptul că au o problemă medicală care îi împiedică să poarte masca.

Astfel, este obligatorie utilizarea măștii, atât la plajă, cât și pentru plimbări de-a lungul țărmului, scopul fiind garantarea siguranței inclusiv „atunci când se intersectează oamenii”, a explicat ministrul Sănătății și Familiei, Jesús Aguirre, după ședința Consiliului în care a fost adoptat decizia, potrivit sursei citate.

În ceea ce privește plajele și bazinele, se permite scoaterea măștii la intrarea în apă și în timp ce persoana stă sub umbrelă, atât timp cât oamenii adunați sunt din același nucleu și există o distanță de siguranță față de alte grupuri.

Nerespectarea noilor obligații se sancționează cu amendă de 100 de euro.

“Știu că este un efort suplimentar, mai ales din cauza căldurii, dar este o necesitate și o responsabilitate pentru persoanele în vârstă”, a mai declarat ministrul Sănătății și Familie.

Măsurile li se aplică atât rezidenților andaluzi, cât și turiștilor.

Foto: Alexandra_Koch / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.