Masacru la un spital de neuropsihiatrie din județul Buzău: 4 morți și 9 răniți

Spitalul din Săpoca, Buzău. Foto: Vrancea24.ro

Un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, a ucis patru pacienți și a rănit alți nouă cu un stativ de perfuzie.

Atacatorul are 38 de ani și fusese internat în urmă cu câteva zile din cauza problemelor cu alcoolul.

Este cel mai grav incident care se produce într-o astfel de instituție în ultimii ani. Criminalul, care a suferit un episod de psihoză, și-a lovit victimele în cap cu stativul, trei dintre pacienți decedând pe loc. O femeie care supraviețuise inițial loviturilor, a intrat în comă și a murit.

Aproape toți pacienții răniți au peste 60 de ani.

Atacul s-a petrecut la ora 3 dimineața, când ceilalți pacienți dormeau. Criminalul a intrat în două saloane și i-a lovit pe pacienți cu stativul. Nu este clar unde se afla personalul medical în timpul crimelor.

Cele trei asistente aflate pe salon nu au avut timp să intervină, susține conducerea spitalului.

Ucigașul a încercat să fugă, dar a fost imobilizat de un polițist, care era la spital pentru aducerea unui pacient.

Se pare că bărbatul era internat într-un salon cu regim de supraveghere normal, iar simptomele pe care le arătase nu ar fi indicat spre un comportament violent, a precizat Viorica Mihalașcu, directorul Spitalului de Psihiatrie Săpoca.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.