Mărturia unui tată a cărui fiică a fost agresată de pedofilul din lift în 2009

Eugen Stan, poliţistul de la Brigada Rutieră acuzat de pedofilie, este și autorul unei agresiuni petrecute în 2009, arată probele ADN. Informația a fost transmisă de postul de televiziune Digi24.

La acea dată, el a molestat o fată în vârstă de 14 ani în scara unui bloc. Agresiunea de atunci nu a fost însă surprinsă de nicio cameră video.

„În 2009 mi-a agresat fata. În sensul că a urmărit-o, a intrat după ea în scară și, cu scuzele de rigoare, se masturba în pantaloni, după care a murdărit-o pe haină. Asta s-a întâmplat. Noi am anunțat atunci poliția, s-a făcut anchetă, s-au luat toate probele care s-au putut lua la momentul respectiv și chiar s-a făcut și un portret robot. Din câte mi-aduc eu aminte, chiar sunt asemănări. S-au mai făcut vizionări cu câteva persoane. Poliția și-a făcut treaba cu mijloacele pe care le-a avut la momentul respectiv”, a povestit tatăl adolescentei agresate.

“N-am fost anunțați vreodată că s-au oprit cercetările. Dar n-am mai fost contactați de mult timp”, a mai declarat el.

Tatăl a mai spus că nu i-a trecut niciodată prin cap că cel care i-a agresat fata este chiar polițist: „E complicat ca să crezi așa ceva … că printre cei care sunt puși să te apere există și asemenea oameni”.

Potrivit Digi24, polițistul a recunoscut și fapta din 2009.

„Fata a suferit destul de mult. Era o chestiune care a marcat-o la momentul respectiv și cred că a aruncat-o din copilărie în maturitate. Dar a fost destul de puternică și a trecut. N-a fost la psiholog, nici ea nu a dorit lucrul ăsta, a putut să-și ducă suferința singură, fără traume, dar asta nu înseamnă că nu pot să rămână sechele. Cert este că fata, mai ușor, mai greu, a trecut, iar timpul lucrează. La momentul respectiv și după ne-am gândit că poate fi cineva din zonă care ar putea să o urmărească și am fost tot timpul atenți. Și am avut chiar și câine legat încercând să ne apărăm”, a mai povestit bărbatul.

Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat că dosarul din 2009 a fost închis, însă Parchetul Capitalei a contrazis informația și a arătat că acel caz nu fusese clasat și că încă se făceau cercetări.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.