Mărturia unei românce surprinse de seismul din Italia: „Am văzut cum s-a crăpat muntele în două”

cutremur italia

Foto: Twitter (sabrina fantauzzi)

Aurelia Chiriac, o româncă stabilită în Norcia de 3 ani – oraș aflat în epicentrul celui mai puternic seism care a lovit Italia în ultimii 36 de ani – a decis să se mute după acest seism, relatează Digi24.

Ea a reușit să se salveze în timpul cutremurului de duminică dimineața care a lovit Italia.

„O geacă și o pereche de pantaloni, nimic altceva… Am plecat spre Perugia, un pic mai departe de Norcia, ca să nu mai simțim pământul cum ne fuge de sub picioare. E un elastic, așa se simte pământul. N-am văzut în viața mea atât de multe case dărâmate și oameni înspăimântați. Catastrofă! Aseară ne-am așezat într-o parcare, am rămas fără benzină, nu aveam nici de unde să alimentez. Eram disperați!”, a povestit ea pentru postul de televiziune.

„Nu se mai poate locui și nu se mai poate recupera absolut nimic. Nu pot să explic, exact cum e o bombă. Azi de dimineață am văzut cum s-a crăpat muntele în două, am luat decizia să plecăm unde se poate. Vin în România, nu e de stat aici. Sper că pot să recuperez niște acte ca să intru în șomaj”, a mai spus Aurelia Chiriac.

Un nou cutremur a lovit centrul Italiei duminică dimineața. Seismul a avut o magnitudine de 6,6 grade, fiind cel mai puternic seism care a lovit Italia în ultimele 3 decenii, notează CNN. Cel puțin 20 de persoane au fost rănite, iar numeroase clădiri s-au prăbușit, inclusiv bazilica San Benedetto din Norcia.

Cutremurul de duminică a avut epicentrul la 6 kilometri nord de Norcia. În acest oraș, pompierii și echipele de salvare au scos 6 oameni de sub dărâmături. Din fericire, nimeni nu a murit: mulți locuitori au părăsit orașul după cutremurul devastator din luna august și încă nu s-au întors la casele lor. În luna august, un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade a ucis aproximativ 300 de persoane în zona localității Amatrice din centrul țării.

În imaginile surprinse după cutremurul de duminică se vede cum într-un munte din zona comunei Castelsantangelo sul Nera din provincia Macerata a apărut o crăpătură uriașă.

Recomandările editorilor GreatNews:

Înainte și după. Cum arătau și cum arată acum localitățile distruse de cutremurul din Italia

Italia, lovită din nou de două seisme puternice. Multe clădiri s-au prăbușit: „Toată lumea pleacă”

https://greatnews.ro/un-vulcan-noroios-din-romania-s-a-reactivat-in-urma-cutremurelor/


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version