Mărturia unei fete de 17 ani care a supraviețuit după ce a fost atacată de un rechin

fata atacată rechin sua
Sursa: Tallahassee Memorial HealthCare - TMH

Addison Bethea căuta scoici în apă, în dreptul plajei Keaton din Florida, SUA, când un rechin a apucat-o de picior. Incidentul s-a petrecut joia trecută, relatează CNN.

„Nu știam exact ce să fac, dar știam că în cazul rechinilor trebuie să îi lovești în nas ca să îi faci să te lase în pace, dar eu nu mă puteam întoarce ca să îl lovesc în nas. Așa că am început să îl lovesc în față și să îi bag degetele în ochi, iar apoi m-a mușcat de mână”, a povestit Addison pentru CNN.

Fata în vârstă de 17 ani a țipat după ajutor, iar fratele ei Rhett Willingham, care este pompier, a auzit strigătul ei.

„Am auzit că a făcut un zgomot, ca și cum ceva a speriat-o. M-am ridicat, m-am uitat și nu am văzut-o. Apoi a apărut deasupra apei, am văzut rechinul și sângele și am înotat până la ea și am gonit rechinul”, a povestit fratele tinerei.

După ce a scăpat de rechin, Rhett și-a urcat sora într-o barcă, i-a pus un garou la picior pentru a opri sângerarea și a dus-o la mal cât mai repede.

Acum, Addison este tratată la Spitalul Memorial Tallahassee.

Autoritățile au confirmat că o minoră a fost mușcată de un rechin pe când căuta scoici în apă adâncă de aproximativ un metru și jumătate. Potrivit acestora, rechinul era lung de aproximativ 2,7 metri.

Din păcate, rana pe care adolescenta a suferit-o la picior a fost foarte gravă, iar medicii îi vor amputa piciorul drept de deasupra genunchiului.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.