Mărturia tulburătoare a fiului soților uciși în Crevedia: „Au spus mereu că din cauza lor o să moară, că acolo e o bombă”

Foto: Captură Digi 24

Fiul celor doi soți uciși în explozia din Crevedia a făcut declarații tulburătoare în fața presei.

El a declarat că părinții lui au spus mereu că o să moară din cauza stației ilegale de GPL din localitate. Soții au făcut de-a lungul timpului numeroase plângeri către autorități, însă acestea au fost ignorate.

„Mama era afară, în curte, când a prins-o explozia atunci, și tata venea de la muncă, nu era în casă. S-a dus că a văzut fum. Aș vrea să aduc și la cunoștința organelor competente și mai ales domnului Arafat, care spune că tatăl meu nu a murit în asta, dar unde a murit? Unde a murit? A călcat pe o sticlă și a murit? Din ce cauză a murit? Măcar nu poate să îi fie rușine să gândească decât că e o durere foarte mare să pierzi amândoi părinții odată. Măcar putea să spună condoleanțe. E foarte, foarte strigător la cer.

Să trăiești cu o femeie 30 și ceva de ani, s-o vezi lângă tine, jos, arsă, s-o mai cunoști decât după ochi. Era arsă în totalitate, nu era spațiu unde să pui degetul pe ea. Acum trebuie să-mi îngrop amândoi părinții. Părinții mei au spus mereu că din cauza lor o să moară, că acolo e o bombă”, a declarat fiul celor 2 pentru postul de televiziune Digi 24.

Bărbatul a mai declarat că nu l-a sunat nimeni ca să îi transmită condoleanțe sau ca să îl ajute cu înmormântarea.

Cei doi soți, Florica și Ionel Barbu, locuiau într-o casă din apropierea stației GPL. Bărbatul a murit la scurt timp după explozie deoarece a făcut infarct când a văzut cât de grav era rănită soția lui. A doua zi, și femeia a decedat la spital din cauza arsurilor. Raed Arafat a declarat că ea avea arsuri pe peste 95% din suprafața corpului, și că șansele de supraviețuire erau aproape de zero.

„Pe el (tatăl – n.r.) l-au băgat în ambulanță, l-au resuscitat, eu am luat toate ambulanțele la rând ca să văd de mama știind că el e bine acasă și am ajuns la o ambulanță și mi-a spus că nu e femeie și se chinuiau să îl resusciteze. Nu m-am uitat pentru că focul meu era să o găsesc pe ea că pe el îl știam bine, că doar vorbisem cu el cu 10 secunde înainte. Pe ea am recunoscut-o după ochi, nu vorbea, s-a uitat la mine de două ori și apoi domnii de la ambulanță au sedat-o”, a povestit tânărul pentru postul de televiziune România TV.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.