Marian Vanghelie revine în politică și își face partid

marian vanghelie
Marian Vanghelie. Foto: Wikimedia Commons

Marian Vanghelie, fostul primar PSD al sectorului 5 din București, a anunțat astăzi că își face partid și revine în politică.

Noul partid se va numi Partidul Social Democrat Independent (PSDI) și va fi un partid de stânga, în care se vor regăsi muncitorii, a afirmat el.

„Vreau să mă bat, de aceea am făcut şi acest partid a cărui lansare o să o facem în luna ianuarie. Se numeşte Partidul Social Democrat Independent (PSDI) şi cred că românii vor înţelege şi vom izbândi să ne debarasăm de aceste gunoaie care au distrus această ţară. O să fie un partid de stânga, un partid – dacă vreţi – în care muncitorii să se regăsească, şi când spunem muncitori ne referim de la CFR-işti, de la cei care lucrează pe vagoane, până la vânzătorii de la Metro, de la Carrefour, că nu mai există nimenea astăzi care să poată să le ia apărarea. Va fi un partid de stânga, la stânga PSD-ului, stânga naţionalistă, în sensul cel mai coerent al lucrurilor, în sens pozitiv”, a declarat Marian Vanghelie, citat de mediafax.ro.

Însă fostul primar al sectorului 5 al Capitalei are probleme serioase cu legea. El a fost trimis în judecată pe 7 iulie 2015, fiind acuzat de procurorii DNA că, în perioada 2006 — 2014, pe când era primar, a primit șpăgi în valoare totală de peste 30 de milioane de euro.

Banii reprezentau un comision de 20% din încasările firmelor care primeau contracte cu primăria.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.