Marian Oprișan și Viorica Dăncilă, înlăturați din conducerea PSD

viorica dăncilă
Foto: Pagina de Facebook Viorica Dăncilă

După ce a pierdut cursa pentru funcția de președinte al Consiliului Județean în Vrancea, Marian Oprișan a fost tras pe linie moartă și de partid, el fiind înlăturat de la conducerea filialei județene de partid, pe care a condus-o în ultimii 20 de ani.

Alături de capul lui Oprișan au căzut și cele ale lui Niculae Bădălău, care și-a dat demisia din fruntea PSD Giurgiu, după ce PNL a câștigat cele mai importante bătălii electorale din județ, dar și Viorica Dăncilă, fostul premier fiind dată jos din funcția de șef al organizației pentru femei din PSD.

Deciziile au fost luate azi de conducerea PSD în cadrul unei ședințe în care s-au evaluat rezultatele de la alegerile locale de la sfârșitul lunii trecute.

Marcel Ciolacu i-a cerut demisia lui Marian Oprișan, însă când acesta a refuzat, a solicitat un vot pentru îndeoărtarea acestuia. Același Ciolacu va conduce, ca interimar, PSD Vrancea.

Cristian Misăilă, care a câștigat din nou alegerile pentru funcția de primar al Focșaniului, este mare favorit pentru preluarea definitivă a filialei județene.

Rămâne de văzut care vor fi șansele lui Marian Oprișan de a candida pentru un mandat de senator din partea PSD.

Niculae Bădălău a plecat de bună voie de la fruntea PSD Giurgiu, el asigurându-și deja un post călduț, ca vicepreședinte la Autoritatea de Audit din cadrul Curții de Conturi.

În locul Vioricăi Dăncilă, la conducerea organizației de femei a PSD, a fost instalată, tot ca președinte interimar, Doina Feodorovici, de la Botoșani.