Marian Godină nu mai lucrează la Poliția Rutieră

Marian Godină FOTO: Pagina personală de Facebook
Marian Godină. FOTO: Pagina personală de Facebook

Poliţistul Marian Godină nu mai lucrează la Serviciul Rutier din Braşov. S-a transferat la Serviciul de Acţiuni Speciale (SAS) Braşov, anunță publicația locală newsbv.ro.

El a fost văzut purtând uniforma cu însemnele SAS, miercuri seara, pe 6 decembrie, la festivitatea de aprindere a luminilor de Crăciun din Piaţa Sfatului.

Până în prezent, poliţistul nu şi-a anunţat noua funcţie pe pagina de socializare Facebook, deşi şi-a schimbat locul de muncă din 1 octombrie.

Marian Godină autorul

Polițist de 10 ani, Marian Godină a devenit extrem de popular în mediul online datorită textelor și mesajelor pline de umor scrise pe Facebook prin care prezenta întâmplări din viața de polițist rutier. Acum pagina sa de autor are peste 450.000 de urmăritori.

„Flash-uri din sens opus reprezintă volumul de debut al lui Marian Godină, care trece de la uniformă la condei, devenind autor cu acte în regulă. O carte actuală și amuzantă care se citește cu sufletul la gură: momente din viaţa de zi cu zi în care deseori te regăsești, povestiri cu tâlc, personaje savuroase și memorabile întâlnite în trafic, limbaj autentic presărat cu (auto)ironie și umor cât cuprinde”, se arată în descrierea cărții.

În vârstă de 31 de ani, Marian Godină a scris și cartea „În misiune cu Marian: Eu nu-s pitic, am ghiozdanul mare!”.

Ce este SAS

Serviciul Independent pentru Intervenții și Acțiuni Speciale este unitatea centrală a Poliției Române care gestionează activitatea cunoscută sub conceptul de intervenții și acțiuni speciale, activitate complexă prin natura amentințărilor la care este expusă, se arată pe siteul Poliției Române.

În SAS sau SIAS lucrează și așa-numiții „mascați” care sunt chemați să intervină în situații de mare risc: în cazul jafurilor, atacurilor sau a răpirilor / sechestrărilor comise de infractori înarmați, periculoși ori violenți.

Constituirea SIAS-ului în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a reprezentat capacitatea de adaptare instituțională la nevoile de securitate ale societății. Stabilirea unor standarde profesionale definite de statul de drept și implicit respectarea drepturilor omului au creat premisele compatibilizării cu unități de elită ale polițiilor statelor membre ale Uniunii Europene.

În aprilie 2007, Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale a devenit membru cu drepturi egale a grupului ”Atlas”, grup apărut ca reacție a structurilor Uniunii Europene la valul de atentate teroriste declanșat în 11 septembrie 2001 și a exacerbării infracțiunilor comise cu violență în spațiul european. Acest grup reunește 41 de formațiuni de intervenție ale polițiilor statelor membre ale Uniunii Europene.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.