Marian Godină, viral pe Facebook: „Dorim să facem o percheziție. Mâine sunteți acasă?”

Marian Godină FOTO: Pagina personală de Facebook
Marian Godină. FOTO: Pagina personală de Facebook

Marian Godină, polițistul brașovean devenit faimos pentru postările pline de umor de pe Facebook, a publicat ieri un nou mesaj amuzant prin care explică felul în care se vor desfășura investigațiile Poliției dacă parlamentarii vor reuși să voteze o serie de modificări controversate la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală.

Potrivit uneia dintre modificările propuse, inculpații ar urma să poată să participe la audierea martorilor, ceea ce ar putea duce la intimidarea acestora. Un exemplu care a circulat în presă în ultimele zile este că s-ar putea ajunge în situația absurdă în care victima unui viol ar fi audiată de față cu agresorul.

O altă propunere este informarea suspectului cu privire la investigațiile care îl vizează.

Iată mesajul publicat pe Facebook de Marian Godină:

-Alo, bună ziua, de la poliție vă sunăm, deranjăm?
-Nu, spuneți vă rog!
-Știți…sunteți cercetat pentru trafic de droguri…
-Da, știu, am fost anunțat încă de când m-a reclamat bulangiul ăla. Abia aștept să audiați toți martorii, vreau să asist și eu la audieri, să-i văd și eu care sunt ăia, să le trimit niște bezele în timp ce declară…da-le-aș…
-Noi v-am sunat să vă spunem că am dori să facem o percheziție domiciliară. Bănuim că vă așteptați la asta. Mâine sunteți acasă?
– Păi după ce am fost anunțat că se face o investigație, normal că mă așteptam să vină mascații, că doar nu-l așteptam pe Moș Gerilă cu renii. Totuși, mâine am ceva treabă, nu puteți să ajungeți poimâine?
-Bine, atunci venim poimâine.
-De fapt veniți răspoimâine, că mai am câteva lucrușoare de aruncat și n-am timp mâine.
-Bine. Rămâne pe răspoimâine?
-Da, dar nu veniți și voi chiar la 6. Sunt puțin obo și plicti. Haideți pe la un 10.
-Ok. O zi bună!
-Auziți? Vedeți că las ușile deschise, să nu mai dea băieții ăia negri cu berbecul, că acum un an, când erau legile ălea tâmpite de veneați prin surprindere, mi-au dat de mi-au scos ușa cu tot cu toc.

Dialogul amuzant imaginat de Marian Godină a primit peste 14.000 de aprecieri și a fost redistribuit de 5.000 de ori de internauți.

Propunerile de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală au fost criticate atât de judecători, cât și de procurori. DNA, DIICOT și Parchetul General au explicat în detaliu pericolele care vor apărea odată cu aceste modificări și felul în care acestea vor îngreuna activitatea procurorilor.

DIICOT, despre modificarea Codului penal: Activitatea noastră va fi blocată

Kovesi, despre modificarea Codului penal: „Putem spune că DNA-ul se închide”

Procuroarea DNA care îl anchetează pe Liviu Dragnea explică urmările modificărilor legilor Justiției

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.