Ce spune Marian Godină despre cazul biciclistei amendate cu 1.740 de lei

marian godină biciclistă
Foto: Facebook

Marian Godină îi ia apărarea polițistului care a amendat o biciclistă cu 1.740 de lei deoarece nu a avut lumini la bicicletă și nici buletinul la ea.

Săptămâna trecută, Mirela Andrieș din județul Suceava a fost amendată cu suma de 1.740 de lei în timp ce se deplasa pe DN208, în localitatea suceveană Udești deoarece bicicleta sa nu avea lumini (nici pe față, nici pe spate), iar femeia nu avea nici buletinul la ea.

„Ziua în amiaza mare la 10:35. Avertisment nu mi-au dat, mi-au dat direct amendă, 870+870 lei, rezultă 17 milioane 400 de lei”, a povestit femeia pentru Digi24.

Potrivit presei, Mirela Andrieș câștigă doar 82 de lei pe lună, însă s-a grăbit să plătească amenda în 24 de ore pentru a achita doar jumătate din aceasta.

Într-o postare de pe Facebook, Marian Godină îi ia apărarea polițistului care a amendat-o, spunând că acesta a respectat legea și că femeia l-a și înjurat, motiv pentru care Mirela Andrieș nu a scăpat doar cu un avertisment.

Marian Godină s-a arătat deranjat și de felul în care unele publicații au relatat incidentul.

„Milițianul cel rău (…) o ia la întrebări că de ce nu are elemente reflectorizante, buletin și alte porcării d-astea de scrie în lege de ele și pe care unii mai proști chiar le respectă. Și pentru că femeia nu avea nimic în regulă, primește o amendă de 870 de lei. Nuuu, nu scrie că poate plăti jumătate din minim, că apoi nu mai pare chiar așa rău milițianul. Și tot ca să ne dea o lacrimă pe obraz, nu scrie nimic nici de faptul că doamna s-ar fi ales doar cu un avertisment, așa cum au primit alți doi bicicliști, în aceeași zi, tot acolo, dacă și-ar fi ținut pentru ea blestemele de Dumnezei și sfinți ce și le-a auzit colegul meu de la ea. În schimb ne este livrată o poză cu femeia care a achitat amenda și un titlu cu „femeia săracită de poliție”. Unii mai trecuți prin d-astea, au văzut din poză că p-v-ul fusese primit prin poștă, semn că doamna nu prea a colaborat”, a scris Marian Godină.

„Apoi urmează sutele de comentarii la adresa polițistului fără suflet. Culmea, e același polițist care a fost la accidente cu bicicliști morți pe marginea drumului, iar cei care comentează sunt aceiași care dacă ar vedea un astfel de biciclist „regulamentar” trecând pe lângă un polițist fără să fie oprit, ar comenta cum îl doare pe polițist la caschetă de lege. Tot ei ar înjura de mama focului poliția dacă ar fi implicați într-un accident rutier din cauza unui biciclist neechipat corespunzător”, a conchis polițistul brașovean.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.